50 bıçak darbesiyle öldürüldü !

50 bıçak darbesiyle öldürüldü !

Bursa'da 25 yaşındaki Yakup Altay, dün gece 24 yaşındaki genci iki bıçakla 50 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Bursa'da 25 yaşındaki Yakup Altay, dün gece 24 yaşındaki Yunus Ak'ı iki ayrı bıçak ile 50 yerinden yaralayıp öldürdü. Cinayet sonrası Yakup Altay ile olay anında yanında olduğu öne sürülen Y.Ö. gözaltına alındı.

Merkez Nilüfer İlçesi Büyükbalıklı Mahallesindeki cinayet, Yakup Altay'ın, Yunus Ak ve Y.Ö. ile birlikte geldiği TIR parkında işlendi. İddiaya göre Yakup Altay, Yunus Ak ile Y.Ö. otomobilde beklerken yakınında bulunan ve daha önce yanında çalıştığı İsmail T.'nin çay ocağına gidip burada bulunan iki bıçağı alıp ayrıldı.

İsmail T.'nin, "Bırak o bıçakları ne yapacaksın" diye uyarmasına rağmen uzaklaşan Altay, bu bıçakla otomobilin arka koltuğunda oturan Yunus Ak'ı bıçakladı. Altay, aldığı bıçak darbesi sonucu otomobilden inip kaçmaya çalışan Ak'ı bıçaklamaya devam ederken, kendisine engel olmak isteyenlere, "Bu namus meselesi. Kimse karışmasın" diyerek bağırdı. Olay sonrası ağır yaralanan Yunus Ak, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirirken; kaçan Yakup Altay ile Y.Ö. jandarma tarafından gözaltına alındı.

Sorgulaması tamamlanan her iki zanlı adliyeye çıkartıldı. Yöneltilen suçlamayı kabul etmeyen Y.Ö. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, Yakup Altay ise tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

Bursa'da dün gece akrabası olan Yunus Ak'ı 50 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Yakup Altay, sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldığı nöbetci Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Altay, Yakup Altay Bursa Kapalı E Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Cinayetten önce öldürdüğü Yunus Ak ile uyuştucu aldığı tesbit edilen Altay'ın, öldürdüğü Ak ile boşandığı eşi ile ilişkisi olmakla suçladığı öğrenildi. Altay, adliye çıkışı gazetecilere, "Ben zamanın intikamını aldım" dedi.