6 ay sonra yakalandılar

6 ay sonra yakalandılar

İstanbul'da polis sandıkları bir işçiyi öldüren MKP'li teröristler yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, terör örgütü Maoist Komünist Partisi'nin (MKP) şehirlerdeki silahlı yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonda yakalanan 6 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 3'ünün, 2 ay önce Sultangazi'de cüzdanında polis rozeti bulunduğu için polis zannedilerek öldürülen mermer ustasının katil zanlıları olduğu tespit edildi.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yaklaşık 6 aylık takibi sonucunda, 2 Nisan Cumartesi günü İstanbul ve Eskişehir'de eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona, Çevik Kuvvet, Özel Harekat ve polis helikopteri de destek verdi. TEM Özel Tim ekipleri operasyon kapsamında 6 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Ekiplerin yaptığı aramalarda çeşitli örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

POLİS ZANNETTİKLERİ MERMER USTASINI VURAN KİŞİLER OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

TEM ekipleri, yaptıkları çalışma sonucunda, şüphelilerden 3'ünün, Sultangazi'de 15 Şubat Pazartesi günü mermer ustası Ayhan Aksu'yu cüzdanında polis rozeti bulunduğu için polis olduğunu sanarak silahla vurup öldüren kişiler olduğunu tespit etti.

Zanlıların ayrıca, yine Sultangazi'de 28 Ekim 2015 tarihinde bir kişinin aracını yağmalayarak gasp eden kişiler olduğu belirlendi.

YASADIŞI YOLLARDAN YURTDIŞINA KAÇARKEN YAKALANDI

Mermer ustası Ayhan Aksu'yu öldüren kişiler arasında bulunan 1 zanlının yasadışı yollardan yurtdışına kaçmak istediğini öğrenen TEM ekipleri, Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda bu kişiyi 3 Mart günü yakaladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

DİĞER 5 KİŞİ DE TUTUKLANDI

Gözaltına alınan diğer şüpheliler ise sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyet'teki işlemleri dün tamamlanan 5 şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

MERMER USTASI VE ARKADAŞINI 1 KİLOMETRE TAKİP ETTİLER

TEM ekipleri, mermer ustası Ayhan Aksu'nun öldürüldüğü güne ait güvenlik kamerası görüntülerini basınla paylaştı. Görüntülerde, Aksu ve beraberindeki bir arkadaşının yolda yürüdükleri, 3 zanlının ise Aksu ve arkadaşını yaklaşık 1 kilometre boyunca takip ettikleri dikkat çekti.

Aksu ve arkadaşı ayrıldıktan sonra, 1 şüphelinin Aksu'nun arkadaşının peşinden koşarak gittiği, sokakta tek başına duran Aksu'nun yanına yaklaşan 2 şüphelinin ise mermer ustasını darp ederek yere düşürdükleri görüldü. Ayhan Aksu ayağa kalkıp kaçmak istediği sırada, şüphelilerin arkasından ateş ettiği güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA...

TEM Özel Tim ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Özel Tim ekiplerinin bir binaya girmesiyle başlayan görüntülerde, polis ekiplerinin evlerde arama yapması yer aldı. Ekiplerin 1 şüpheliyi gözaltına alması da görüntülere yansıdı.