6 Teröriste 61 Yıla Kadar Hapis Cezası

6 Teröriste 61 Yıla Kadar Hapis Cezası

Muş'ta, 2011 yılında bir markete molotoflu saldırı düzenlenmesi ve 2014 yılı 6-7 Ekim olaylarında yürütülen soruşturmada tutuklanan 6 terör örgütü...

Muş'ta, 2011 yılında bir markete molotoflu saldırı düzenlenmesi ve 2014 yılı 6-7 Ekim olaylarında yürütülen soruşturmada tutuklanan 6 terör örgütü üyesine, 61 yıla kadar hapis cezası verilirken firari bir sanığın ise öldüğü belirtildi.

Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanmak üzere ilk duruşmada serbest bırakılan Abdulmenav B., Okan B., Barış G. ve Emrah B. hakkında tutuklama kararı çıkartıldı. Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından Muş Adliyesi'nde mahkemeye çıkarıldı. Tutuklu sanıklar, Hasan B. ve Mahsum S. ise mahkeme katılmadı.

"ZANLILARA 61 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLDİ"

Muş Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada, "adam öldürmeye tam teşebbüs", "ülkenin birliğini ve beraberliğini bozma", "patlayıcı madde bulundurma", "görevli memura mukavemet" suçlarından, tutuklu sanıklar Hasan B. 61 yıl 10 ay, Mahsum S. 61 yıl 10 ay ve Abdulmenav B. 15 yıl 10 ay, mahkemece tutuklanan Okan B. 61 yıl 10 ay, Barış G. 48 yıl, Emrah B. ise 48 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklanan terör örgütü mensupları, Muş E Tipi Cezaevi'ne sevk edildi.

Öte yandan firari sanık olan Agit Kanşiray'ın ise öldüğü bildirildi.