7 şehit veren tabur için 7 kurban kestiler

7 şehit veren tabur için 7 kurban kestiler

Nusaybin operasyonun sona ermesiyle birlikte birliğine dönen askerler için kurban kesildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, terör örgütü PKK'ya yönelik 14 Mart'ta başlayan ve 82 gün süren "Atmaca-7 Operasyonu'nda görev alan Şanlıurfa Jandarma Özel Harekat Taburu, birliğine döndü. Operasyon boyunca 7 şehit veren birlik döndüğü kentte 7 kurban kesilerek karşılandı.

14 Martta Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarınca açılan, çukur, barikat ve bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini tesis etmek üzere "Atmaca-7 Operasyonu" adı verilen operasyonlara Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı 300 kişilik Jandarma Özel Harekat Taburu da katıldı. 82 gün süren operasyonların başarı ile sonuçlanmasının ardından Şanlıurfa'daki birliğine dönen jandarmalar için karşılama töreni düzenlendi. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende, operasyonda şehit olan Teğmen Recep Erdoğan, Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız, Astsubay Üstçavuş Nusret Atmaca, Uzman çavuşlar Bekir Şimşek, Sercan Yılmaz ve Osman Kaya ile Uzman Onbaşı Sedat Sağır için 7 kurban tekbir getirilerek dualar eşliğinde kesildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu karşılama törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, operasyona katılan askerleri kutladı.

'SİZ GÖREVDEYKEN BU MİLLET ARKANIZDAYDI'

Operasyon süresince sürekli olarak birlikte görevli askerlerin durumuna ilişkin komutanlardan bilgi aldığını belirten Vali Küçük, "Bilin ki siz görevdeyken, bu millet her zaman arkanızdaydı. Şahsımın ve Şanlıurfalı'ların sizlere minnet ve şükranı sonsuzdur" dedi. Terör örgütüyle mücadele sırasında Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı'nın verdiği 7 şehidi de tüm şehitler gibi asla unutmayacaklarını vurgulayan Vali Küçük, şöyle devam etti:

"Yedi kahramanımız mertebelerin en yükseğine ulaştılar. Onları rahmetle ve minnetle anıyorum. Aileleri ve Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Pek çok yaralanan askerimiz de oldu. Onlara da acil şifalar diliyorum. Sizlere sonsuz şükranlarımız var. Çok önemli bir iş başardınız, bunun herkes farkında. Öyle sıradan bir iş başarmadınız. Bu iş yol yapmaya, köprü yapmaya, hastane yapmaya benzemez. Canınızı ortaya koydunuz, kem gözlü insanların gözlerini kör ettiniz. Hiç kimsenin yapamayacağı bir iş yaptınız."

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, operasyonlarda gösterdikleri başarıları nedeniyye Tabur Komutanı'na plaket verdi.

7 şehit veren tabur için 7 kurban kestiler

DHA