7'nci kattan düşen Sedefnur'dan 11 ay sonra ilk ifade

7'nci kattan düşen Sedefnur'dan 11 ay sonra ilk ifade
Güncelleme:

Kocaeli’de, polis memuru ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen bir kişi ile gittiği 7'nci kattaki evin balkonundan düşüp yaralanan Sedefnur'un ilk ifadesi olaydan tam 11 ay sonra ortaya çıktı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki bir sitede, 9 Ocak'ta; Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi S.Ç., polis memuru ve erkek arkadaşı olduğu iddia edilen A.A. ile birlikte, polis memuru O.Ç.'nin evine misafirliğe gitti.

BALKONDAN DÜŞTÜ
Burada 2 polis memuru ve E.Ş. isimli kadınla alkol aldığı iddia edilen S.Ç., sabah saatlerinde 7'nci kattaki dairenin balkonundan düştü. S.Ç., Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımdaki tedavisinin ardından servise alındı.

 A.A. TUTUKLANDI

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Hakkında idari soruşturma da başlatılıp açığa alınan polis memuru A.A., 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine gönderildi.

 Evin sahibi polis memuru O.Ç. idari soruşturma nedeniyle açığa alınıp savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olay anında evde bulunan O.Ç.'nin kız arkadaşı E.Ş. ise Emniyet'teki ifadesinin ardından serbest kaldı.

Hastanede tedavisi tamamlanan S.Ç., ailesinin isteği doğrultusunda ambulansla memleketi Sivas'a götürüldü.

 HAKİM İFADESİNİ ALDI

Olayın ardından Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 20 Ekim’de Kocaeli Adliyesi'nde görüldü. Tutuklu sanık A.A., olayın yaşandığı evin sahibi polis memuru O.Ç. ve onun kız arkadaşı E.Ş. salonda hazır bulunurken, yürüme engeli bulunan S.Ç. ise sağlık problemleri nedeniyle duruşmaya katılamadı.

S.Ç.'un ifadesinin alınamaması üzerine, davanın daha sağlıklı ilerleyebilmesi için 'naip hakim' atanması talebinde bulunuldu. Mahkeme heyeti talebi kabul etti. Naip hakim, Sivas’ta yaşayan S.Ç.'un hastanede ifadesini aldı.

 OLAY GÜNÜNÜ HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

S.Ç. ifadesinde, olay günü evde neler yaşandığını, nasıl düştüğünü hatırlamadığını söyledi. S.Ç. daha önce intihar girişiminde bulunduğunu, arkadaşı A.A.’nın engel olduğunu belirtti. A.A.’nın kendisine fiziksel ve duygusal şiddet uygulamadığını, ancak son dönemlerde kavgalarının olduğunu ifade etti.

Dava, S.Ç.'un ifadesinin eklenmesinin ardından 19 Ocak tarihinde ikinci duruşmanın görülmesiyle devam edecek.

DHA