8 yıllık kayıp vakası çözüldü! Kan donduran itiraf

8 yıllık kayıp vakası çözüldü! Kan donduran itiraf
Güncelleme:

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 8 yıldır kayıp olarak aranan Akif D.'nin (38) para meselesi yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 2 kişi, cesedi uçurumdan attıklarını itiraf etti.

Karamürsel ilçesinde tesisatçılık yapan Akif D.'nin kızı, 6 Ağustos 2013 tarihinde polise başvurup babasına ulaşamadığını söyledi. Polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonuçsuz kaldı. Ailesi de D.'in yurt dışına gittiğini düşündü.

Kayıp ve faili meçhul dosyaları tekrar açan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, Akif D.’nin dosyasını yeniden ele aldı. Titiz bir soruşturma yürüten ekipler, D.'nin o dönemdeki banka hesaplarını inceledi, borçlu ve alacağı olduğu kişileri araştırdı. Ekipler, D.'yi tanıyanların ifadelerine başvurarak tartıştığı ya da arasının bozuk olduğu kişilerin listesini çıkardı. Yapılan araştırmalarda C.M. (30) ve H.Ö. (40) isimli kişiler, şüpheli olarak değerlendirildi.

Polis ekipleri, dün gece Karamürsel ilçesi Kızderbent Mahallesi'nde eş zamanlı düzenlediği operasyonla 2 şüpheliyi gözaltına alındı. Şüpheliler, yapılan ilk sorgularında Akif D.'i para meselesi yüzünden öldürdüklerini itiraf etti. Akif D. ile tartıştıklarını ve Kızderbent Mahallesi'ndeki ormanlık alanda araç içerisinde tabanca ile vurarak öldürdükten sonra cesedini Aktoprak mevkiindeki uçurumdan attıklarını söyleyen şüpheliler, bölgeye götürülerek yer göstermesi yapıldı. Ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı. H.Ö.'nün evinde yapılan aramada, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen C.M. ve H.Ö., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

DHA