ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ !

ACI HABERLER PEŞ PEŞE GELDİ !

Mardin ve Ağrı'dan gelen acı haberlerle birlikte şehit sayısı 3'e yükseldi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar kapsamında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu. Ağrı'da ise operasyon sırasında 400 metrelik kayalıklardan düşen Özel Harekat Uzman Çavuş Kazım Ay şehit düştü.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker şehit oldu.

Nusaybin’de, 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlatılan "Atmaca-7 Operasyonu" sürüyor.

Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde yoğunlaştırılan operasyon sırasında, bugün sabah saatlerinde, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, bir asker teröristlerin açtığı ateşle yaralandı.

İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı asker, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

İlçede operasyon sürüyor.

AĞRI'DAN DA KARA HABER GELDİ

Ağrı Dağı bölgesinde arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metrelik kayalıklardan düşerek ağır yaralanan ve kaldırıldığı Erzurum Askeri Hastanede şehit olan Jandarma Özel Hareket Uzman Cavuş 25 yaşındaki Kazım Ay'ın, Aksaray'daki ailesi acı haberle yıkıldı.

Erzurum Dumlu Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli 3 yaşında ikiz çocuk babası Uzman Çavuş Kazım Ay, geçici görevli gittiği Ağrı Doğubeyazıt da geçen 10 Mayıs günü Ağrı Dağı Bölgesi'nde yapılan arazi taraması sırasında yaklaşık 400 metre yükseklikteki kayalıklardan düştü. Ağır yaralanan Ay, Erzurum Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Uzman Çavuş Ay, 6 gün süren yaşam mücadelesi sonucu yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün şehit düştü.

Şehit Uzman Çavuş Ay'ın memleketi Aksaray'ın Yeşiltepe Beldesi'nde oturan annesi Sare ve babası Mustafa Ay, oğulları yaralandıktan sonra Erzurum'a gitti. Şehit Ay'ın eşi ve çocuklarının da Erzurum'da oturdukları belirtildi. Şehit Ay'ın Yeşiltepe Beldesi'ndeki baba evine ise İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler Türk bayrağı astı.

Acı haberi alıp eve gelen yakınları ise sinir krizi geçirdi. Sağlık görevlileri de yakınlarına müdahale etti. Şehit Ay'ın cenazesi bugün akşam saatlerinde Aksaray'a getirilecek ve yarın öğle namazının ardından Yeşiltepe Beldesi'nde toprağa verilecek.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Kars'ın Kağızman kırsalında düzenlenen operasyonlar sırasında yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "10 Mayıs 2016 Salı günü Kars ili Kağızman ilçesi kırsalında icra edilen operasyonlar esnasında ağır yaralanan kahraman bir silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 16 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 08.15'de şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

DHA