Acun: "Reytingler beni yedi bitirdi"

Acun: "Reytingler beni yedi bitirdi"

Acun Ilıcalı, yaptığı programlar hakkında konuştu. İşte kamera arkasındaki olup bitenler.

Acun Ilıcalı, Survivor'ın kamera arkası ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken reytinglere ve yarışma formatına değindi.

Survivor 2016 yapımcısı Acun Ilıcalı yarışmanın kamera arkası hakkında ilk kez konuştu. İşte Acun Ilıcalı'nın Ali Eyüpoğlu'na yaptığı açıklamalardan satırbaşları:
 
''SURVİVOR DİYE BİR SPOR İCAT ETTİK''
 
Ben şu iddiadayım, "Survivor" diye bir spor icat ettik biz. "Survivor" kadınlar için futbol gibi bir spor oldu. Bizim jenerasyon bile yeni futboldan bunalıyor. Bir kadının milli maç haricinde oturup yabancı bir futbol maçını izleme ihtimali yok. Onu bırak Fenerbahçe-Bursaspor maçını bile izlemesi çok zor bir ihtimal.
 
"KADINLAR İÇİN SURVİVOR FUTBOLDAN DAHA EĞLENCELİ"

Kadınlar için "Survivor" futboldan daha eğlenceli. bugün "Survivor"ın reytingi özel milli maçların reytingini geçti. Kupa maçlarını yakalasa zaten hepsini geçecek. Fenerbahçe-Galatasaray haricindeki her kupa maçını reyting olarak geçer. Daha eğlenceli, daha adrenalin dolu ve en önemlisi seyircide kadını yakalamış. Twitter'da en çok okuduğum şey ne biliyor musun? "Annemi ben hiç böyle görmemiştim. Survivor seyrederken annem ayılıp bayılıyor."
 
"DOMİNİK'E YOL BİLE YAPTIK"
 
Dominik'te adaylığımı koysam seçilirim. Gerçekten. Bazı yerlere yol bile yaptırdık. Bu işte oyunu oynattığın alan sayısı çok önemli, teknik olarak yatırımı ne kadar rahat yapıyorsun, teknik ekipmanı ne kadar ulaştırabiliyorsun, bunların maliyeti nedir, bunlar çok önemli.

"DOMİNİK'TEN BAŞKA BİR YER BULAMADIK"
 
Biz haftada beş altı oyun oynuyoruz. Üç ayrı lokasyonda yeni oyunlar inşa ediliyor. Oynandıktan sonra yine üç ayrı lokasyonda farklı oyunlar inşa ediliyor. Dünyayı gezmiş biri olarak bu kadar olanağı, böyle rahat kalacak yeri Dominik'ten başka bir yerde bulamadık.
 
"YATIRIMI OYUN ÜZERİNE YAPIYORUM"
 
Ben yatırımı oyun üzerine yapıyorum. Geçen senenin 1.5 katı kadar oyun ekibi vardı bu sene. Bizim Arjantinli ekipten altı yedi kişiyi her sene ödül olarakKıbrıs'a getiriyorum. "All Star" sonrası bu sene yine aynı başarıyı yakalayabildiysek çok güzel.
 
"SEYİRCİ İYİ YARIŞMACILARI GÖRMEK İSTİYOR"
 
İnsanlar bir süre sonra "Turabi ve Hilmicem aynı adada olsalar ne yaparlar?" diye merakla bekliyor. Akılda kalan isimleri seyirciye bir daha izleme hakkını vermek lazımdı. All Star üç-dört sene sonra yine yapılabilir. Çünkü seyirci iyi yarışmacıları "Survivor"da tekar görmek istiyor.
 
"REYTİNGLER BENİ BİTİRDİ"
 
Ben 5.00-6.00 gibi yatıyorum, 10.00'da kalkıyorum. Reyting beni bitirdi. 10.00'da karne alır gibi her sabah kalkıyorum. Reytingleri alınca mutluluk hormonu geliyor ve uyuyamıyorsun bir daha. Adrenalin bağımlılığı var bende. Benim her yere geç kalmam da bu adrenalin bağımlılığından mesela.

"NORMAL İNSANLAR DEĞİLİZ"

Reytingi alırken adrenalin, seyredecekler mi adrenalin... Mesela her sene "Survivor"ın ilk bölümünden sonra kimse uyumaz, sabaha kadar bakışırız. Normal insanlar değiliz. Dominik'te saat 4.00'te alıyorsun reytingi. 4.00'e kadar herkes bakışıyor, reytingi bekliyorsun.