Adana'da PKK'ya şafak operasyonu: 16 gözaltı

Adana'da PKK'ya şafak operasyonu: 16 gözaltı

Adana'da PKK'ya yönelik şafak operasyonunda 16 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği şafak operasyonunda 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı. Helikopterle havadan desteklenen ve Özel Harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda adrese giren ekipler, Çukurova Üniversitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'nda da arama yaptı.

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ve 7 milletvekilinin tutuklanması ardından şehrin kenar mahallelerinde yapılan protesto gösterilerine katılanlara yönelik çalışma başlatan Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri eylemleri organize edenleri tespit etti. Aralarında üniversite öğrencileri ile esnafın da yer aldığı bu kişileri yakalamak için operasyon yapıldı. Helikopter desteğiyle Özel Harekat ile Çevik Kuvvet ekiplerinin de yer aldığı operasyona yaklaşık 500 polis katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan çelik yelekli ve uzun namlulu silahlı polisler, zırhlı araçlarla eş zamanlı olarak önceden belirlenen adreslere yöneldi. Gece karanlığında sokaklara girip, evlerin etrafını saran Özel Tim polisleri, 16 PKK terör örgütü elemanlarını gözaltına aldı.

Adana'da PKK'ya şafak operasyonu: 16 gözaltı

Örgütün üniversite ayağına yönelik de çalışma yapan polis, Çukurova Ünivirsitesi öğrencilerinin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Yurdu'nda da arama yaptı. Aramalarda dolaplarında Kürtçe yayın yapan ve kapatılan Azadiye Welat ile Özgür Gündem gazeteleri ile örgütsel dokümanlar bulunan 2 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adli Tıp Birimi'ndeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DHA