Adana'da tutuklunun film gibi firarı

Adana'da tutuklunun film gibi firarı

Adana Kozan'da tutuklanan Kürşat Tanrıkulu, ormanlık alanda gizlenen uyuşturucunun yeri göstereceğini iddia ederek kaçtı.

Adana'nın Kozan İlçesi'nde uyuşturucu ticareti suçundan tutuklanan 24 yaşındaki Kürşat Tanrıkulu, ormanlık alanda gizlenen uyuşturucunun yeri göstereceğini ileri sürdü. İddia üzerine oranlık alana götürülen Tanrıkulu, kelepçelendiği askerle birlikte kendini 10 metrelik uçurama atıp, firar etti, yaralan asker de tedaviye alındı.

Birçok suçtan kaydı bulunan Kürşat Tanrıkulu, iddiaya göre, pazartesi günü polisi arayarak, "Yanımda esrar var gelin bunları teslim alın" dedi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, Kürşat Tanrıkulu ile birlikte beraberindeki 16 kilo esrarı alıp, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü Tanrıkulu ifadesinde, "Esrar N.Ö.'ye ait bana da "bunların başında dur bir araç gelip senden teslim alacak" dedi. Esrarın vatandaşlara zarar verdiğini bildiğimi için vicdan azabı çekmemek için polis arayarak ihbar ettim" diye konuştu. Birçok suçtan kaydı olduğu belirlenen ve hakkında yakalama kararı bulunduğu belirlenen Tanrıkulu, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kozan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilirken firar eden Tanrıkulu, aynı gün Feke İlçesi'nde yakalanıp, Kozan M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

YER GÖSTERECEĞİM DEDİ, KAÇTI

Tanrıkulu, tutuklandıktan sonra cezaevi yönetimine başvurarak birçok yerde esrar gizlendiğini hepsinin yerini gösterebileceğini ileri sürdü. Bu iddia üzerine inceleme başlatan Cumhuriyet Savcısının talimatıyla jandarma tarafından Tanrıkulu, Kozan'a bağlı Karanebili Mahallesi Savruk Yaylası mevkiine götürüldü. Torbalarla bu bölgeye esrar gömüldüğünü ileri süren Tanrıkulu, araçtan indirilip yer göstermesi istendi. Bir asker ile birbirlerine kelepçelenen Tanrıkulu, kayalıkların arasında yer gösteriyormuş gibi yapıp ittirdiği askerle birlikte uçuruma yuvarlandı. Yaklaşık 10 metrelik uçurama yuvarlanan Tanrıkulu, bilinmeyen bir yöntemle kelepçeden kurtulup kaçtı. Beraberindeki asker de yaralı olarak bulundu. İhbar üzerine kaçan tutuklu aranırken, yaralanan asker de götürüldüğü Kozan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Adana'da tutuklunun film gibi firarı

DHA