Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

Adana Valiliği’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan sonra gerçekleştirilen operasyonda güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen teröristin, kentte ikinci bir bombalı eyleme gittiği ortaya çıktı.

Adana Valiliği'ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıdan sonra gerçekleştirilen operasyonda güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilen teröristin, kentte ikinci bir bombalı eyleme gittiği ortaya çıktı. Hafif ticari aracın bagajındaki yüklü miktarda patlayıcı etkisiz hale getirilirken, kimliğinin belirlenemeyen teröristin elinde ateşleme fünyesi olduğu anlaşıldı.

Adana'daki 2 kişinin hayatını kaybedip, 33 vatandaşın da yaralandığı saldırının ardından, ikinci bir bomba yüklü araç olduğu bilgisini alan polis, geniş çaplı araştırma başlattı. Alınan ihbar ve istihbaratları değerlendiren polis, 01 GH 589 plakalı hafif ticari aracın da bombalı eylemde kullanılacağını tespit etti. Hafif ticari aracın kayıtlarından sahibine ulaşan güvenlik güçleri, 2 gün önce satıldığını belirledi.

Şehir çıkışlarında uygulama noktaları kuruldu, Valilik otoparkındaki saldırının faili olarak aranan 1.60-1.65 m. boylarında, hafif kambur, mavi pantolon, sarı-mavi eşarplı ve kahverengi çantalı kadın ile ikinci bomba yüklü olduğu saptanan hafif ticari aracın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

KAÇMAYA ÇALIŞTI

Kentin kenar mahalleleri ve oto sanayi bölgelerinde devriye geren ekipler, 01 GH 589 plakalı hafif ticari aracı fark etti. Polisin, "dur" uyarısında bulunduğu hafif ticari aracın sürücüsü gaza basarak kaçmaya başladı.

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

ALEŞLEME FÜNYESİ ELİNDE ÇIKTI

Merkez Seyhan İlçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde kıstırılan aracın sürücüsü, kısa süren çatışma sonrasında topuk, göğüs ve başına isabet eden 3 kurşunla vuruldu. Vurulan teröristi hastaneye götürmek için aracın yanına gelen polis, bagajdaki bombayı ve eylemcinin elindeki ateşleme fünyesini fark etti. Aracın çevresi ekipler tarafından kuşatılarak, bomba imha uzmanı istendi. Yaralı terörist elindeki ateşleme fünyesini kullanmaya fırsat bulamadan olay yerinde öldü.

Terör suçlarından sorumlu Adana Cumhuriyet Başsavcı vekilinin gözetiminde teröristin elindeki düzenek fünye etkisiz hale getirildi. Ardından da miktarı açıklanmayan bagajdaki bomba da etkisiz hale getirilerek araç Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkına çekildi. Üzerinden kimlik çıkmayan teröristin cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Teröristin bağlantıları ve kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Adana'yı ikinci kez kana bulamaya gidiyormuş

DHA