Adıyaman'da katliam ! 5 kişiyi öldürdü

Güncelleme:

Aydın'daki aile katliamından sonra bir vahşet haberi de Adıyaman'dan geldi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada cinnet getiren Salih A. (34), babası, kardeşi, yengesi ve 2 küçük yeğenini av tüfeğiyle vurarak öldürdükten sonra, aynı silahla intihara teşebbüs etti.

Olay, sabah saatlerinde Besni ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ereğli köyünde meydana geldi. Köyde çiftçilik yapan Salih A. ile Gaziantep'te yaşayan ve köye gelen kardeşi Hicabi A. (29) ile paylaşımı konusunda aralarında anlaşmazlık bulunan tarlada konuşmaya başladı. Babaları Hamo (70) ile yengesi ve yeğenlerinin de bulunduğu sırada arazide konuşan A. kardeşler, bir süre sonra tartışmaya başladı. Babası ve yengesinin de katıldığı tartışma sırasında cinnet getiren Salih A., yanında taşıdığı av tüfeğiyle peş peşe ateş açmaya başladı. Salih A.'nın tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan babası Hamo, kardeşi Hicabi, yengesi Serpil (24), yeğenleri Devran (4) ve Ceyda (2), kanlar içerisinde yere yığıldı.

Silah sesini duyanlar araziye koşarken, Salih A. bu kez aynı tüfeği çenesine dayayarak ateşledi.

Yardım için araziye koşan köylüler, kanlar içerisinde bulduğu A. ailesi fertleri için sağlık ve jandarma ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine köye çok sayıda jandarma ile ambulans sevk edildi.

Adıyaman'da katliam ! 5 kişiyi öldürdü - Resim : 1

Sağlık ekiplerinin kontrolünde Salih A.'nın tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan baba Hamo, kardeşi Hicabi, yengesi Serpil ile yeğenleri Devran ve Ceyda'nın olay yerinde öldüğü belirlendi.

İntihar teşebbüsünde bulunan ve ağır yaralanan Salih ise ambulansla götürüldüğü Besni Devlet Hastanesi acil servisindeki ilk müdahale sonrası Adıyaman'a sevk edildi.

Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma ise olayda kullanılan tüfeğe el koyup, çevredekilerin bilgisine başvurdu. Olayda yaşamını yitiren 5 kişinin cesetleri ise jandarma ve savcılık incelemesinin ardından otopsi için Besni Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

Köyde geniş güvenlik önlemi alan jandarma, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Sofrada katliamın detayları ortaya çıkıyorSofrada katliamın detayları ortaya çıkıyor

CENAZELER ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI
Salih A.'nın tüfeğinden çıkan saçmalarla yaşamını yitiren babası, kardeşi, yengesi ve 2 yeğeninin cansız bedenleri, otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Malatya'ya cenazelerle birlikte gelen ölenlerin akrabalarından Mustafa Kurt, kardeşler arasında arazi nedeniyle geçmişten bu yana devam eden gerginliğin olduğunu belirterek, "İki kardeş arasında gerginlik vardı. Bu sabah Gaziantep'te oturan Hicabi, babası eşi ve çocukları ile köye geliyor. Tarlada tartışınca Salih eve gidip tüfeğini alıyor ve gelip hepsine ateş ediyor" dedi.

Cenazeler, otopsilerinin tamamlanmasının ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilecek.

DHA

Etiketler Adıyaman besni