Adnan Oktar neden gözaltında ? İşte suçlamalar

Adnan Oktar neden gözaltında ? İşte suçlamalar
Güncelleme:

Bugün sabahın erken saatlerinde gözaltına alınan Adnan Oktar ile ilgili soruşturmada suçlamalar ortaya çıktı.

'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'a ve ekibine sabaha karşı operasyon başlatıldı. Son dakika habere göre, Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Adnan Oktar Suç Örgütüne yönelik 235 şüpheli hakkında operasyon başlatılmıştır" denildi. Gözaltı işlemine direnen Adnan Oktar ve korumalarının bir süre sonra polise teslim olduğu belirtildi. Suçlamalar arasında cinsel saldırı, inanç istismarı, siyasi ve askeri casusluk bulunuyor.

İstanbul merkezli 5 ilde, Adnan Oktar suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen ve aralarında 'Kedicik' olarak da bilinen kadınlar da dahil 235 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Son dakika habere göre, Adnan Oktar'ın gözaltına alındığı Çengelköy'deki evde polis araması devam ediyor. Polis helikopteri de havadan destek veriyor. Suçlamalar arasında yaşı küçük çocuklara taciz, cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, inanç istismarı, kara para aklama, tehdit ve şantaj yer alıyor.

OLAY YARATACAK CİNSEL İSTİSMAR VE İSRAİL DETAYI

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar da hakkındaki gözaltı kararı kapsamında Çengelköy'deki villasında gözaltına alındı. Oktar, sağlık kontrolü için İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi. Oktar, hastaneye girdiği sırada "İngilizlerin oyunu" dedi. Şu ana kadar 79 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, çok sayıda adreste arama yapıldığı, aramalara polis helikopterinin ve deniz polisinin de destek verdiği öğrenildi.

Aralarında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 20'nin üzerinde kadın ve kız çocuğunun cinsel istismar suçlamasıyla Oktar ve cemaati hakkında mağdur olarak suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

İSRAİL'E GİZLİ BELGELERİ VERDİ İDDİASI

Oktar ve cemaatine yönelik olarak yöneltilen "askeri casusluk" suçlamasının ise Türkiye'ye dair gizli belge ve bilgilerin İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD üzerinden İsrail'e yapıldığı iddia ediliyor.

SUÇLAMALAR: ÇOCUKLARLA CİNSEL İLİŞKİ, CİNSEL SALDIRI, TACİZ, ŞANTAJ...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adnan Oktar suç örgütü üyelerinin yakalanması için operasyon yürütüyor.

Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlarını kapsıyor.

Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca, operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı ve adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.

SİLAHLAR VE ÇELİK YELEKLER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda çok sayıda silah, çelik yelek ve zırhlı araç ele geçirildi.

"SAYIN CUMHURBAŞKANINI BURADAN BİLGİLENDİRİYORUM"

Adnan Oktar'ın televizyon kanalı A9'da programlar yapan Hüma Babuna isimli kişi de sosyal medya hesabından opersayon bilgisini doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bütün Adnan Oktar hocam ve arkadaşlarımın evlerine polis baskını var. İngiliz derin devletinin oyunu bu son zamanlarda yaptığımız faaliyetler neticesinde oluyor. Allah tuzaklarını başlarına geçirsin. Sayın Cumhurbaşkanımı buradan bilgilendiriyorum şu anda yine İngiliz derin devletinin bir komplosuyla karşı karşıyayız Adnan Oktar Bey’in ve arkadaşlarının bulunduğu evkere polis baskını oluyor komplolara karşı müdahalesini istirham ediyorum. Sayın Süleyman Soylu’yu buradan bilgilendiriyorum. Yeni bir komplo ile karşı karşıyayiz polis baskınları oluyor Adnan Oktr Bey ve arkadaşlarıma baskın yapıyorlar , masum bir camiaya yapılan bu komploya dur deyin lütfen "

ADNAN OKTAR KİMDİR?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956 tarihinde Ankara‘da doğmuştur. Annesinin adı Mediha, babasının adı Yusuf’tur. Babasını küçük yaşta kaybeden Adnan Oktar, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta okudu. Liseden sonra 1979 yılında İstanbul‘daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Fazla devam edemedi, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne geçti ancak burayı da bitiremedi. Adnan Oktar, nur ekolüne yakınlığıyla bilinen Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır.

Zeki kişiliğiyle tanınan Adnan Oktar, Harun ve Yahya peygamberlerin adlarının birleşiminden ortaya çıkardığı Harun Yahya takma adıyla birçok biyolojik evrim karşıtı kitap ve yayınlar hazırlamıştır. Oktar’a göre evrim, doğrudan materyalizm, nazizm, komünizm ve Budizm’le bağlantılı şeytanî bir öğretidir. Adnan Oktar’a göre evrim teorisiyle yapılmak istenen kökten dinci Hıristiyan anlayışının ekmeğine yağ sürmek ve insanları islami anlayıştan uzaklaştırma hedefidir.

Adnan Oktar, Harun Yahya mahlasıyla 300 adet kitap yazdı. 70’den fazla dile tercüme edildi. Harun ve Yahya peygamberlerin adlarından türettiği Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap hazırladı. Adnan Oktar gurubuna bağlı internet siteleri, Tv ve değişik yayın araçlarıyla başlıca mehdilik, mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda yayın yapmaktadır.

Adnan Oktar kendisinin de Hz. Muhammed‘in soyundan geldiğini iddia etmektedir. Bilim Araştırma Vakfı (BAV)’nın kurucusudur. Milli Gazete ve Akit Gazetesi‘nde bir dönem yazıları yayımlanmıştır.

Adnan Oktar, 1993 yılında Eskişehir Hava Hastanesi’nden aldığı “askerliğe elverişli değildir” raporuyla askere alınmadı. 18 Ağustos 2000 tarihinde bedelli askerlikten yararlanarak bedeli ödemiş ve terhis belgesini almıştır.

Bilim Araştırma Vakfı fahri başkanı Adnan Oktar tarafından Harun Yahya mahlasıyla hazırlanan yaratılış ve evrim ile ilgili iddiaları için yazdığı “Yaratılış Atlası” isimli kitabına çok sayıda akademisyen bilim insanının katıldığı bir çalışmanın ürünü olan 450 sayfalık “Harun Yahya Safsatası ve Evrim Gerçeği” isimli bir kitap ile cevap verilmiştir.

Adnan Oktar gurubuna bağlı internet siteleri, Tv ve değişik yayın araçları halen yayınlarını sürdürmektedirler. Topluluğa bağlı yayın organlarının yayın çizgileri özellikle islami kesim tarafından ciddi eleştirilere maruz kalmaktadır. Özellikle Adnan Oktar ve “Kedicikler” olarak tabir edilen birbirinden alımlı ve de aynı estetik özelliklere sahip kadınlarla birlikte gerçekleştirdiği sohbetler ve burada ortaya çıkan dialoglar dindar kesim tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Adnan Oktar progrğil, cahil ve sıradan bir kişi olduğunu, bu konuları öğrenerek toplumla paylaşmak ve toplumun gündemine getirmek istediğini ifade etmektedir.
Adnan Oktar antisemitizm konusunda ciddi eleştirilere maruz kalmaktadır. 1986 yılında çıkardığı “Yahudilik ve Masonluk” adlı kitabıyla büyük tepki toplamıştır. Bu kitapta Oktar, Türkiye’deki Yahudilerin ve Masonların amacının, – kendisine göre “çarptırılmış Tevrat’ta da belirtildiği üzere – Türk halkının ruhânî, dînî ve ahlâkî değerlerini erozyona uğratmak ve onları birer hayvana döndürmek olduğunu iddia etmiştir. Adnan Oktar kitabında Yahudi ve Masonların materyalist nedenlerle, evrim teorisini, dinsizliği ve ahlaksızlığı topluma empoze etmeye çalıştıklarını öne sürmüştür.

Kitapları :
Yaratılış Atlası
Yahudilik ve Masonluk
Âhir Zaman ve Dabbetü’l-Arz
Atom Mucizesi
Balarısı Mucizesi
Bitkilerdeki Yaratılış Mucizesi
Canlılardaki Fedakârlık ve Akılcı Davranışlar
Dinimizi Öğrenelim
Evrim Aldatmacası
Hücredeki Mucize
Kur’an Bilime Yol Gösterir
Örümcekteki Mucize
Allah Akılla Bilinir