Ağaca bağlayıp işkence ettiler !

Ağaca bağlayıp işkence ettiler !
Güncelleme:

İş yerinden kaçırılarak darp edilen kadına saldıran zanlının kimliği şoke etti.

Gaziantep'te Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Sevilay Kale Çete'nin, eşi ve kızının da bulunduğu iş yerinden darp edilerek kaçırıldığı ileri sürüldü. Polis kısa sürede Çete'yi hastanede bulurken, saldırganın ise arandığı öğrenildi.

Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda bir danışmanlık şirketi bulunan Sevilay Kale Çete, iddiaya göre eşi Uğur Çete ve kızı Duygu Çete yanında olduğu esnada kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından darp edilerek, kaçırıldı. Çete’den haber alınamazken, eşi ve kızı olayda yaralandı.

Duygu Çete’nin annesinin kaçırıldığı aracın plakasını polise vermesi üzerine soruşturma başlatan polis A.K. isimli şahsı aramaya başladı. Bir süre sonra Sevilay Çete’nin saldırganlar tarafından Şehitkamil Devlet Hastanesine bırakıldığı ileri sürüldü. Bulunan kadının vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlenirken polis, saldırganların peşine düştü.

Olayla ilgili aranan A.K.’nın, Sevilay Kale Çete’nin oğlu Kılıç Kale’nin iş ortağı olduğu ileri sürülürken, olayın nedeni henüz bilinmiyor.

"AĞACA BAĞLAYIP İŞKENCE ETMİŞLER"

Cumhuriyet Kadınları Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 2’nci Başkanı Sevilay Çete Kale, kimliği belirsiz kişilerce kaçırılıp dövüldükten sonra taksiyle hastaneye gönderilmesi ile ilgili olarak Kale’nin avukatı Nesrin Tuncel açıklama yaptı.

Tuncel, olayın alacak meselesinin dışında bir nedenle gerçekleştiğini anlatarak müvekkilinin ağaca bağlanarak saatlerce dövüldüğünü söyledi. Kale’nin yardıma muhtaç bir kadına yardım ettiği için böyle bir şiddete maruz kaldığını ifade eden Tuncel, şunları söyledi:

“Müvekkilim Sevilay Çete Kale’nin oğlu Kılıç Kale’ye ait olan şirkette çalışan Ali K. , işyerindeki uyumsuz davranışları nedeniyle bir süre önce işten çıkarılmıştır. Devamında bu şahıs eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı için Sevilay hanım girişimi ile evden uzaklaştırılmıştır. Ali K., bunu sindiremeyerek günler öncesinden müvekkilimi mesaj ve telefon yoluyla tehdit etmiştir. Bu gün de şüpheli, babası, kız kardeşi ve erkek kardeşi ile bu saldırıyı gerçekleştirerek Sevilay hanımı kaçırmıştır. Sevilay hanımı ormanlık bir arazide ağaca bağlayan bu ailenin mensupları müvekkilimi saatlerce İngiliz anahtarı ile darp ederek kolunu kırmış, yüzünü ise tanınmayacak hale getirmiştir. Sevilay hanım şu anda kolundaki kırıklar nedeniyle ameliyata alındı. Bizde hem bir kadın hakları savunucusuna bunda da ötesinde bir kadına bu denli şiddet uygulayan kişilerden şikayetçi olduk. Şikayetimizin sonuna kadar arkasında olacağız.” 

İHA