Ağır ceza hakimi ölü bulundu; ilk açıklama geldi

Ağır ceza hakimi ölü bulundu; ilk açıklama geldi
Güncelleme:

Ankara 29'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın evinde ölü bulunmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Ankara 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ş.Ç.’ın, adliyeye gelmemesi üzerine mesai arkadaşları kendisine telefonla ulaşmaya çalıştı. Ş.Ç.’ın telefonlara yanıt vermemesi üzerine polise haber verildi. Ş.Ç., polis ekipleri tarafından evinde ölü bulundu.

Ş.Ç.'ın ölümünün ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan incelemeler ve otopsi işlemi sonucunda ilk belirlemelere göre ölümün harici bir nedenden kaynaklanmadığı, şüpheli bir durumun olmadığı anlaşılmıştır” denildi.

 "ŞÜPHELİ BİR DURUMUN OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR"

Açıklamada, “Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ş.Ç.’ın, 17.06.2022 günü saat 16.15 sıralarında ikametinde, yakınları tarafından hareketsiz bir şekilde yatarken görülmesi üzerine durum Yıldızevler Şehit Adnan Kılıçoğlu Polis Merkez Amirliğine ihbar edilmiştir. Olayın Cumhuriyet Başsavcılığımıza iletilmesi akabinde görevlendirilen Cumhuriyet başsavcıvekili ve Cumhuriyet savcısı tarafından merhumun ikametinde incelemeler yapılmış, akabinde adli tıp kurumunda otopsi işlemleri tamamlanmıştır. Yapılan incelemeler ve otopsi işlemi sonucunda ilk belirlemelere göre ölümün harici bir nedenden kaynaklanmadığı, şüpheli bir durumun olmadığı anlaşılmıştır. Soruşturma Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle yürütülmektedir” ifadelerine yer verildi.