Ahmet Kaya Köprüsü'nü bombaladılar !

Ahmet Kaya Köprüsü'nü bombaladılar !

Mardin'de Ahmet Kaya isminin verildiği köprüye bombalı saldırı düzenlendi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Türkiye'de linç kampanyasına maruz kaldığı için Fransa'ya kaçmak zorunda kalan Ahmet Kaya'nın adının verildiği köprüyü havaya uçurmaya kalkıştı.Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan Ahmet Kaya Köprüsü'nü havaya uçurmak için PKK'lılar bombalı saldırı düzenledi. Patlama nedeniyle köprüde delik açılırken, çevrede bulunan ev, işyerleri ve araçlarda büyük hasar meydana geldi.3 kişi yaralandı

Nusaybin'de Abdulkadirpaşa ile Devrim mahallelerini bir birine bağlayan Ahmet Kaya Köprüsü'ne dün saat 20.00 sıralarında PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi.

PKK'lılar köprüye yerleştirdikleri bombalı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Büyük bir gürültüyle patlayan bomba ilçenin her tarafından duyulurken vatandaşlar korku ve panik yaşadı. Patlamada Ahmet Kaya Köprüsü çevresinde bulunan 3 kişi yaralandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA!

MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lıların dün gece iki mahalleyi birbirine bağlayan Ahmet Kaya Köprüsü’nü patlayıcıyla tahrip etmeleriyle ilgili Mardin Valiliği açıklama yaptı.

Hendek kazan, barikat kuran teröristlerin vatandaşın hayatını çekilmez hale getirdiği belirtilen açıklamada, güvenlik güçlerinin de PKK terör örgütünün çabalarını boşa çıkarmaya devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Nusaybin ilçemizde özellikle Abdulkadirpaşa Mahallesi’nde hendekler kazıp, barikatlar kurarak güvenlik güçlerini sözde engellemeye çalışan terör örgütü, bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hayatını çekilmez bir hale getirmektedir. Aynı şekilde mahallenin güzergahında olan Ahmet Kaya Köprüsü’nü havaya uçurma girişimi de örgütün bu bölgedeki vatandaşları önemsemediğinin göstergesidir. Güvenlik kuvvetlerimiz, içinde Nusaybinlilerin de olduğu tüm Mardin halkının huzur ve güvenliğini temin etmek için terör örgütünün bütün çabalarını boşa çıkarmaya devam edecek, bu yöndeki çalışmalarını aynı kararlılıkla hız kesmeden sürdürecektir."