Ailesi cenazesini kabul etmedi

Ailesi cenazesini kabul etmedi

13 yaşındayken öz annesi tarafından erkeklere pazarlanan genç kız 18 yaşında yüksek dozda uyuşturucudan öldü.

Adana'da 13 yaşındayken öz annesi tarafından erkeklere pazarlanan G.Y., 18 yaşında yüksek dozda uyuşturucudan öldü. Ailesi cenazesini kabul etmeyen G.Y., kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

Şanlıurfa'dan yıllar önce Adana'ya göç eden aile, geçimlerini sağlamak için tarlalarda tarım işçiliği yapmaya başladı. İddiaya göre anne Ç.Y., o dönem 13 yaşında olan en küçük kızı G.Y.'yi para için erkeklere pazarlamaya başladı. Polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan anne Ç.Y. ile birlikte genç kızın yakın akrabalarının aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı, haklarında "küçük yaştaki mağdureyi pazarlamak" ve cinsel istismar suçlarından dava açıldı.

SAHTE KİMLİKLE GECE KULUPLERİNDE ÇALIŞTI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirilen G.Y., bir süre sonra yurttan kaçıp Antalya'ya gitti. Fiziksel olarak yaşından büyük gösteren G.Y., Antalya'da sahte kimlikle gece kulüplerinde çalışmaya başladı. Genç kızın Şanlıurfalı olan baba tarafı da "kötü yola düştü" iddiasıyla infaz kararı aldı. Uzun süre Antalya'da gizlenip, gece kulüplerinde çalışan G.Y., 18 yaşını doldurduktan sonra Denizli'ye giderek yaşamına burada devam etti.

UYUŞTURUCU SONU OLDU

Antalya'da çalışırken uyuşturucu ile tanışan G.Y., Denizli'de de madde kullanmayı sürdürdü. İddiaya göre dün vücuduna yüksek dozda uyuşturucu enjekte eden G.Y., arkadaşları tarafından koma halinde hastaneye kaldırıldı. Doktorların tüm çabasına rağmen genç kız yaşamını yitirdi. Polis, G.Y.'in Adana'daki babası A.Y.'ye ulaşıp, G.Y.'in öldüğünü haber verdi. Kızının hastane morgunda tutulduğunu söyleyen görevliler, "Gelin cenazesini teslim alın" dedi. Kızının kötü yola düştüğünü, aşiret içerisinde itibarlarının kalmadığını söyleyen baba A.Y., "Benim öyle bir kızım yok. Kimsesizler mezarlığına gömün" diyerek cenazeyi kabul etmedi.

15 günlük yasal sürenin ardından aileden başka kimse cenazeyi almaz ise G.Y., Denizli'de kimsesizler mezarlığına defnedilecek.

DHA