AK Parti'ye İstanbul'da silahlı saldırı

AK Parti'ye İstanbul'da silahlı saldırı

Beyoğlu, Sütlüce'deki Ak Parti İstanul İl Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişilerce saat 22.15 sıralarında silahla ateş açıldı.

Yaya olarak geldiği ve iki kişi oldukları belirtilen saldırganlar tarafından açılan ateş sonucu özel güvenlik görevlisi olduğu belirtilen bir kişi hafif şekilde yaralandı. Olayın ardından iki kişi yaya olarak kaçarak uzaklaştı. Saldırının bölgeye çok sayıda polis ekibi ve Özel Harekat Timleri sevk edildi.

Saldırganlardan birinin eşgaline uyan mavi gömlekli bir şüpheli il binası yakınnarında gözaltına alındı.

BİR KİŞİ YARALANDI

İl binasında görevli ancak olay sırasında izinli olduğu halde ziyarete giden kolundan yaralı güvenlik görevlisi Sinan Kılıç (31) ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alındı. Kılıç tedavisinin ardından taburcu edildi.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA SALDIRI - FOTO-GALERİ

ŞÜPHELİ PAKETTE BOMBAYA RASTLANMADI

Bu arada il binası çevresinde inceleme yapan polisler, şüpheli paket bulundu. Olay yerine bomba imha ekipleri sevk edilirken il binasının bulunduğu İmrahor Caddesi de trafiğe kapatıldı. Bomba imha ekipleri şüpheli paleti fünyeyle patlattı. Pakette bomba izine rastlanmadığı öğrenildi. Polisin olay yerinde incelemelerinin ardından cadde tekrar trafiğe açıldı.

AK PARTİLİLER AKIN ETTİ

Olayın duyulmasının ardından aralarında AB Bakanı Volkan Bozkır, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili il binasına akın etti.

"MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Açıklama yapan AB Bakanı Volkan Bozkır, "Gerçekten üzücü bir olay, menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyoruz. İnşallah tekerrür etmesin" diye konuştu. Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de, "Menfur bir saldırı sonucu il başkanlığımıza bu akşam hiç istemediğimiz bir şekilde birlikteyiz. Tabiki saldırıyı kınıyoruz. Biraz sonrada inşallah Başbakanımız da burada olacaklar. Tabi biz Ak Parti İl Başkanlığı olarak bütün ekip burada şu anda kardeşimiz hastaneden taburcu edildi ona dua ediyoruz. Kolundan giren bir kurşun çıkartılmış oldu. Başka herhangi bir yaralının ve istemediğimiz olayın olmayışı bu akşamki sevincimiz" dedi.

"TERÖRLE, MÜCADELEMİZ ŞEHİRDE DE EN ETKİN BİR ŞEKİLDE SÜRECEK"

"Terörle, eşkıyayla dağda mücadelemiz sürerken şehirde de mücadele en etkin bir şekilde sürecek" diyen Temurci şöyle konuştu: "İnşallah İstanbul'da ve bütün Türkiye'de bu ülkede siyaset yapanların hangi siyasi görüşe mensup olurlarla olsunlar demokrasi adına millet adına milletin sesi olan siyasi partilere yapılan bu tür saldırıları kınamalarını bekliyoruz. Özellikle Türkiye'nin normalleşmesi için buna ihtiyacımız var"