AK Parti'den savcılara TÜGVA çağrısı

AK Parti'den savcılara TÜGVA çağrısı
Güncelleme:

CHP'li Engin Özkoç’un TÜGVA’ya ait ‘kadrolaşma listeleri’ne ilişkin “Savcılar harekete geçmiyor” eleştirisine yanıt veren AK Partili Bülent Turan, vakıflarda yanlış yapan varsa savcıların gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait olduğu iddia edilen atama listeleri hakkında konuştu, "Eski TÜGVA yöneticileri torpilleri, usulsüzlükleri doğruladı ancak vatandaşın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen TÜGVA hakkında devlet, savcılar harekete geçmiyor" dedi.

AA’nın aktardığına göre, TBMM Genel Kurulu'nda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, değerlendirmelerde bulundu.

Özkoç, TÜGVA'nın, partisinin gündeminde olduğunu belirterek, "TÜGVA'da yaşananlar, AKP'nin ülkeyi yönetemez bir duruma geldiğinin ve yeni bir FETÖ tipi yapılanmaya alan açtığının göstergesi. Çarşaf çarşaf TÜGVA torpil belgeleri ortaya çıkıyor. TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, torpil belgelerinin doğru olduğunu açıkladı. Eski TÜGVA yöneticileri torpilleri, usulsüzlükleri doğruladı ancak vatandaşın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen TÜGVA hakkında devlet, savcılar harekete geçmiyor" diye konuştu.

Özkoç, "AKP, Türkiye'deki gençlerin önünde takozdur. TÜGVA meselesi, başarılı gençlerimizin hakkının nasıl yendiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu suçları işleyenlere bir şey yok, bu suçları ortaya koyan, vatandaşa duyuran Halk TV'ye, RTÜK para cezası kesiyor ve savcılar sadece izliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

BÜLENT TURAN: VAKIFLAR HAYIR İŞİ YAPIYOR, YANLIŞ YAPAN VARSA GEREĞİ YAPILMALI

CHP Grup Başkanvekili Özkoç'un iddialarına cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise vakıflarda yanlış yapan varsa mutlaka savcıların gereğini yapması gerektiğini söyledi. TÜGVA’nın ‘yandaş’ ithamı ile sorgulanmasını doğru bulmadığını söyleyen Turan, "Bir vakfın yandaşı, uzakdaşı olmaz" dedi. Turan, vakıfların ‘hayır işi’ yaptıklarını savundu.

Turan, şöyle konuştu:

"Biz, vakıf kültürünü çok özel değerlendiren bir kültürden geliyoruz. Vakıf, çok hassas düşünülmesi, davranılması gereken bir meseledir. Vakıflarda yanlış yapan varsa mutlaka savcıların gereğini yapması gerekir. Ancak son dönemde her vakfa yapılan çalışmaların, tırnak içerisinde, 'yandaş' ithamıyla sorgulanmasını da doğru bulmuyorum. Bir vakfın yandaşı, uzakdaşı olmaz. "