Alman kadın cinayetiyle ilgili harekete geçtiler

Alman kadın cinayetiyle ilgili harekete geçtiler

Türkiye'de kaybolan daha sonra öldürülen Rita Darı Winkler için Alman polisi de harekete geçti.

Türkiye'ye geldikten bir süre sonra ortadan kaybolan ve 34 gün sonra cesedi bulunan 39 yaşındaki Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma çok yönlü sürüyor.

ALMAN POLİSİ DE HAREKETE GEÇTİ

İstanbul'da 34 gün önce Pendik'te kaldığı otelde eşyalarını geride bırakarak esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'le ilgili soruşturma Alman polisini de harekete geçirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Alman polisinin cinayetle ilgili bilgi istediği belirtildi. Sözlü olarak bilgilendirilen Alman polis yetkililerinin, olayla ilgili ifade ve çalışmaların bulunduğu dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Savcılığından isteyeceği öğrenildi.

Öte yandan Rita Darı Winkler'in öldürülmesinin bir numaralı şüphelisi A.K.S.. için kırmızı bülten çıkarılması ve yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

DUVARDA VE SÖKÜLEN PARKELERDEKİ KAN İZLERİ İNCELENİYOR

Bu arada firari şüpheli A.K.S.'nin Çınarcık'ta bulunan evinde yapılan incelemede duvarlarda ve yeni yapılan tadilat sırasında yerlerinden çıkarılan eski yer parkelerinin üzerine kan izlerini ortaya çıkaran "Luminol" testinin pozitif sonuç verdiği belirtildi. Bu noktalardan alınan örneklerin incelemesinin sürdüğü bulunan kan örneklerinin Rita Darı Winkler'den alınan örneklerle karşılaştırılacağı belirtildi.

OLAYDA KULLANILAN SİLAH VE TESTERE ARANIYOR

Polis yetkilileri olayda kullanılan silah ve genç kadının dizlerinin kesildiği testere yada benzeri aletin bulunması için çalışmaların devam ettiğini söylediler. Olaya karışan yada yardım ve yataklık yapan muhtemel kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.