''Ana'' çetesinin hırsızlık yöntemleri polisleri bile şaşırttı

''Ana'' çetesinin hırsızlık yöntemleri polisleri bile şaşırttı
Güncelleme:

İstanbul'da güpegündüz evlere girerek hırsızlık yapan, elebaşılığını "Ana" lakaplı Azize Ö.'nün yaptığı hırsızlık çetesi çökertildi. Hırsızların soyulacak evleri tespit etme yöntemi deneyimli polisleri bile şaşırttı.

Asayiş şube müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir hırsızlık çetesi daha çökertildi. Polis artan şikayetler üzerine başlattığı soruşturmada güvenlik kameralarını kullanarak 4 kişilik şebekeyi tespit etti.

Beyoğlu'nda iki ayrı adrese yapılan baskında çetenin elebaşı olduğu öğrenilen "Ana" lakaplı Azize Ö. ile hırsızlıkları gerçekleştiren Barış T.(22) ile Serhat U.(24) ve Talip B.(23) gözaltına alındı.

Şüphelilerle birlikte iki tabanca, bir av tüfeği ve bunlara ait mermiler, kapıları açmakta kullanılan tornavida, çekiş gibi malzemeler ile bir adet muşta ele geçirildi.

Hırsızlık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada hırsızlık çetesinin mağdurlarını bulma yöntemi ise deneyimli dedektifleri bile şaşırttı.

Çete lideri Azize Ö.'nün kızı Z.Ö.'nün bir kuaförde çalıştığı ve gelen kadınlarla dostluk kurduğu tespit edildi.

Z.Ö.'nün yalnız yaşayan ve sohbet sırasında evde paraları olduğunu belirleyebildiği müşterilerinin bir bahaneyle ev adreslerini öğrendiği, bir kez daha geldiklerinde ise annesine "Ev boş, hırsızlık yapabilirsiniz." mesajı attığı tespit edildi.

Mesaj gelmesi üzerine adresi alan çete üyelerinin evde kimsenin bulunmadığını bildikleri eve girerek ziynet eşyası ve elektronik eşyaları çaldıkları öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken polis ortadan kaybolan Azile Ö.'nün kızı Z.Ö.'yü yakalamak için operasyonları sürdürüyor.