Ankara'da 2 ayrı noktada çatışma

Ankara'da 2 ayrı noktada çatışma

Ankara'da 2 ayrı noktada çatışma çıktı. Çatışmada 1 saldırgan öldürüldü diğeri ise yaralı yakalandı.

Ankara'nın Altındağ Çankırı Caddesi'nde yunus ekiplerine 3 kişinin içinde bulunduğu bir araç içerisinden ateş açıldı. Bunun üzerine saldırganlar ile polis ekipleri arasında çatışma yaşandı. Saldırganlardan bir kişi ölü ele geçirilirken 2 kişi ise yakalandı. Yine Ankara'da darbe girişimine katılan subaylardan olduğu iddia edilen bir kişi, elinde silahla kaçarken, polisler tarafından vurularak gözaltına alındı. Bu kişi ile polisin çatışmaya girdiği ve iki polisin de yaralandığı bildirildi.

Yine Ankara'da darbe girişimine katılan subaylardan olduğu iddia edilen bir kişi, elinde silahla kaçarken, polisler tarafından vurularak gözaltına alındı. Girdiği çatışmada iki polisi yaralayan kişinin üzerinden askeri kimlik çıktığı öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, İrfan Baştuğ Caddesi Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde polis ekipleri, elinde silah bulunan bir şüpheliyi yakalamak istedi. 

Polisten kaçan şüpheli, bir vatandaşı yaralayarak otomobilini gasp etti. Yaralı vatandaşın da içinde bulunduğu otomobille Ulus istikametine giden şüpheli, ÇankırıCaddesi'nde YİBA Çarşısı önünde durduruldu.

Bu sırada, içinde Mehmet Nevzat Alkan adlı vatandaşın bulunduğu 06 MNA 33 plakalı başka bir aracı gasp etmek isteyen şüpheli, kaçamayacağını anlayınca Alkan'ın kafasına silah dayadı.

Polisle çatışmaya giren şüpheli, silahla vurularak gözaltına alındı. Olayda, gasbedilen ilk aracın sahibinin öldüğü, çatışma iki polisin yaralandığı öğrenildi.
Olay yerinde incelemeler devam ederken, polisle çatışmaya giren kişinin üzerinden askeri kimlik çıktığı, bu kişinin darbe girişimine katılan subaylardan olduğu iddia edildi. Şüphelinin takibi sırasında da motosikletten düşen bir başka polisin daha yaralandığı kaydedildi.