Ankara'daki cinayetlerin altından ''çete savaşı'' çıktı

Ankara'daki cinayetlerin altından ''çete savaşı'' çıktı
Güncelleme:

Ankara'da farklı zamanlarda 5 kişinin öldürülmesiyle sonuçlanan cinayet zincirinin altından uyuşturucu çeteleri çıktı. Çetelerin güç savaşında çete lideri ''Dalin'' lakaplı İsmail A.'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi öldürüldü.

Dışarıdan getirdikleri uyuşturucuyu Ankara’da piyasaya süren, liderliğini ‘Dalin’ lakaplı İsmail A. ile yine liderliğini Ünal L.’ın yaptığı 2 uyuşturucu çetesi arasında güç savaşı çıktı. Aralarında çete lideri A.’nın da bulunduğu 5 kişi 2020 yılından sonra farklı tarihlerde silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

A.’yı adamlarına öldürttüğü iddia edilen diğer çete lideri Ünal L. tutuklanarak cezaevine gönderildi. L., uyuşturucu çetesini cezaevinden yönetmeye devam ederken, öldürdükleri ‘Dalin’ lakaplı İsmail A.’ya ait uyuşturucuya da el koyarak piyasaya sürmeye devam ettiği ileri sürüldü.

UYUŞTURUCULARI ZULALAMIŞLAR

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, cezaevindeki çete lideri Ünal L. adına dışarıda işleri yürüten Musa Y.’yi takibe aldı. Yaklaşık 4 aylık teknik-fiziki takibin ardından başlatılan operasyonda Y.’nin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı. Çetenin ana karargâh olarak kullandığı şehirden uzak villaya yapılan baskında çok miktarda uyuşturucu bulundu. Villanın bahçesinde, yakın bölgedeki tarlalarda yapılan kazılarda da toprak altına gömülmüş çok miktarda esrar, eroin ve metamfetamin çıkarıldı. Operasyonda 9 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet ruhsatsız av tüfeği ile antika değeri olan 2 silah da ele geçirildi. Y.’nin uyuşturucu ticaretinde elde edilen paralardan cezaevindeki çete lideri L. ve çete adına Cinayet işleyenlerin ailelerine de pay ettiği belirlendi.

KÖSTEBEK DİYE İKİZİNİ ÖLDÜRMÜŞLER

Uyuşturucu baronlarının güç savaşında bir de dram çıktı. Afganistan’dan kaçarak Türkiye’ye gelen Ikizler Abdul H. ve Abdul Hai A. kardeşlerden Abdul H., uyuşturucu çetesine girdi. Çete lideri ‘Dalin’ lakaplı A.’nın öldürülmesinden sonra Abdul H.'nin diğer çeteye bilgi sızdırdığı, ‘köstebek’ olduğu iddiasıyla hakkında infaz kararı çıktı. Çete, infaz kararının ardından Abdul H.'yi öldürmeleri için 2 tetikçi görevlendirdi. Tetikçilerin, Abdul H.'yi öldürmek için gittikleri evde Abdul H. sandıkları ikizi Abdul H.'yi silahla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı.

Hürriyet

Etiketler ankara seri cinayet