Ankara'nın gece kulüplerindeki infial yaratan iddialar için resmi açıklama geldi

Ankara'nın gece kulüplerindeki infial yaratan iddialar için resmi açıklama geldi
Güncelleme:

Ankara'da kız çocuklarının gece kulüplerinde zorla çalıştırıldığı ve fuhuşa zorlandığı iddiaları infial yaratmıştı. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Söz konusu olay geçtiğimiz yıl ortaya çıkartılmıştır. Halihazırda haberlerde iddia edildiği gibi bir durum bulunmamaktadır. Adli makamların harekete geçmesi ve soruşturmanın başlatılması sağlanmış, haberlere konu olan çocuklar ise ivedilikle devlet korumasına ve gözetimine alınmıştır'' denildi.

Ankara’daki bazı gece kulüplerinde 14 ve 15 yaşındaki kız çocuklarının zorla çalıştırıldığı, fuhuş ve şantaj sarmalına itildiği iddiaları kamuoyunda büyük infial yarattı. Gazeteci İsmail Saymaz’ın gün yüzüne çıkardığı olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. 

Bakanlık, son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Ankara’nın gece kulüplerinde kız çocukları çalıştırılıyor" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu olay geçtiğimiz yıl ortaya çıkartılmıştır. Halihazırda haberlerde iddia edildiği gibi bir durum bulunmamaktadır. Geçtiğimiz yılın eylül ve ekim aylarında kuruluşlarımıza ilk kabulleri yapılan çocukların beyanları Bakanlığımız tarafından ihbar kabul edilip, adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur. Böylelikle adli makamların harekete geçmesi ve soruşturmanın başlatılması sağlanmış, haberlere konu olan çocuklar ise ivedilikle devlet korumasına ve gözetimine alınmıştır. Bakanlığımızca Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu doğrultusunda başlatılan soruşturma neticesinde, ilgili işletmelere yönelik operasyonlar düzenlenmiştir. Bu kapsamda adli mercilere sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Devam eden soruşturmada çocuklarımızın üstün yararının korunması göz önünde bulundurularak ilgili dosya hakkında gizlilik kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Yargı sürecinin titizlikle takip edileceği vurgulanan açıklamada, "Çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunması en temel önceliğimizdir. Çocuklarımızın güvenliğini tehdit edecek hiçbir ihmal ve istismara müsamaha gösterilmeyecek ve bu konudaki mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir. Evlatlarımızın huzurlu ve güvenli bir gelecekte büyümeleri için tüm imkanlarımızla yanlarında olmaya devam edecek, suçluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak davaya müdahil olup, yargı sürecini titizlikle takip edeceğiz" denildi.

İHA

İstanbul'u terk edip köyüne döndü, şimdi bir serveti yönetiyor! İstanbul'u terk edip köyüne döndü, şimdi bir serveti yönetiyor! Sevgilisini dağın zirvesinde ölüme terk eden dağcı hakim karşısında! Sevgilisini dağın zirvesinde ölüme terk eden dağcı hakim karşısında! Bahar bitiyor, Sibirya kışı geliyor! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek! Bu tarihlere dikkat Bahar bitiyor, Sibirya kışı geliyor! Sıcaklıklar 15 derece birden düşecek! Bu tarihlere dikkat Cem Küçük'ten İstanbul'un Boğaz köprülerinin yabancılara satışına skandal savunma! Cem Küçük'ten İstanbul'un Boğaz köprülerinin yabancılara satışına skandal savunma! İnternetten tanışmışlar... Bir genç kendi evinde korkunç bir şekilde öldürüldü! İnternetten tanışmışlar... Bir genç kendi evinde korkunç bir şekilde öldürüldü! Baraj kapakları açıldı, Sarıçay taştı, taşkındaki son durum dron kamerasıyla görüntülendi Baraj kapakları açıldı, Sarıçay taştı, taşkındaki son durum dron kamerasıyla görüntülendi Hava bir anda ısınıp bir anda soğuyacak... Fırtına, yağmur ve kar alarmı verildi! Hava bir anda ısınıp bir anda soğuyacak... Fırtına, yağmur ve kar alarmı verildi! Arap yarımadası Ramazan ayını 1 gün öne çekti, cübbeli de destek verdi: ''Bugün oruç tutulmalı'' Arap yarımadası Ramazan ayını 1 gün öne çekti, cübbeli de destek verdi: ''Bugün oruç tutulmalı'' Galatasaray, Juventus’u dağıttı, ülke puanımız şaha kalktı Galatasaray, Juventus’u dağıttı, ülke puanımız şaha kalktı Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tutmayan hesaba tepki çeken açıklama! Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tutmayan hesaba tepki çeken açıklama!
Ramazan öncesi büyük ifşa! Bakanlık "Kara Listeyi" güncelledi: İşte güncel taklit-tağşiş listesi Ramazan öncesi büyük ifşa! Bakanlık "Kara Listeyi" güncelledi: İşte güncel taklit-tağşiş listesi Antalya’da doğa mucizesi: Çöl olmuştu, şimdi deniz gibi! Haritadan silinme noktasına gelmişti Antalya’da doğa mucizesi: Çöl olmuştu, şimdi deniz gibi! Haritadan silinme noktasına gelmişti Ortalığı karıştıran büyü iddiası: Gece yarısı ekipler o mezarı açtı! Ortalığı karıştıran büyü iddiası: Gece yarısı ekipler o mezarı açtı! 7 büyüklüğünde deprem bildirimi ortalığı karıştırdı 7 büyüklüğünde deprem bildirimi ortalığı karıştırdı Sigara tiryakilerine kötü haber: Bir dev zam daha geldi! Sigara tiryakilerine kötü haber: Bir dev zam daha geldi! Baraj seviyesi yüzde 100'e ulaştı, çay taştı, her yer sular altında kaldı! Baraj seviyesi yüzde 100'e ulaştı, çay taştı, her yer sular altında kaldı! ''Aynı anda 10 kişiyle flört'' sözleri olay olmuştu, soluğu savcılıkta aldı! ''Aynı anda 10 kişiyle flört'' sözleri olay olmuştu, soluğu savcılıkta aldı! Şirin Sarı’dan altın fiyatlarında yaşanan fırtına sonrası korkutan uyarı Şirin Sarı’dan altın fiyatlarında yaşanan fırtına sonrası korkutan uyarı Juventus'a fark atan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri belli oldu! Juventus'a fark atan Galatasaray'ın muhtemel rakipleri belli oldu! İstanbul'da bir korkunç kadın cinayeti daha: Eşini çocuklarının gözü önünde katletti! İstanbul'da bir korkunç kadın cinayeti daha: Eşini çocuklarının gözü önünde katletti!