Anne ve babası birbirini suçladı, olan Beratcan'a oldu

Anne ve babası birbirini suçladı, olan Beratcan'a oldu

Kaybolduktan 15 gün sonra cansız beedni bulunan 10 yaşındaki Beratcan'ın annesinden şok ifadeler...

İstanbul Kartal’da 9 Mart’ta kaybolduktan 15 gün sonra cesedi bulunan 10 yaşındakiBeratcan Karakütük’ün annesi Türkan Karakütük (33), Habertürk'e konuştu.

Servis şoförü Ersin K.’nın işlediği cinayetin ardından iki kez mahkemeye çıkarılan ancak cinayetle ilgili delil olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılan Türkan Karakütük, olaydan sonra bir süre sığınma evinde kaldıktan sonra İstanbul’da bir yakınının evine yerleşti.

Oğlunun öldürülmesinden sorumlu tutulduğunu hatırlattığımız Karakütük iddiaları reddetti. Cezaevinde bulunan oğlunun katil zanlısı Ersin K. ile gönül ilişkisi olmadığını, 4 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini iddia etti.

Servis şoförü Ersin K.’nın tecavüz edip fotoğraflarını çektiğini, bunlarla şantaj yaptığını ileri süren genç kadın, “O kadar süre sessiz kalmamın tek bir sebebi, tek bir amacı vardı. Niyetim, canımı yakanların canını yakmaktı” dedi.

‘KOCAM, ERSİN K.’YI DÖVDÜRMÜŞ’

Eşi Ergün Karakütük’ün geçen yıl ağustos ayında Ersin K.’yı dövdürdüğünü açıklayan genç kadın, cinayetin de bu nedenle işlendiğini söyledi. Karakütük şöyle konuştu:

“Kocam, Ersin’in ailesini de arayıp tehdit etmiş. Aslında kocam her şeyi biliyordu. ‘Türkan’la beraber olursan beraber olduğun süre bana para vereceksin’ demiş... Bunları kocama söyledim. Bir şey yapmadı. Bana ‘Ersin K.’yı dövdürdüğümü mahkemede söyleme, ben seni savunacağım’ diye baskı yaptı."

Karakütük ayrıca, kocasının evini ihmal ettiğini, pavyondan kadınlarla ilişkisi olduğunu da iddia etti. Oğlunun ölümünün ardından büyük acı çektiğini söyleyen genç kadın, “Bizlerin canını alsaydı, oğlum yaşasaydı” diye konuştu.

‘BEN AZMETTİRMEDİM’ 

Cinayeti kendisinin azmettirdiği iddialarıyla ilgili olaraksa Karakütük, “Benim, ‘Beratcan eve gelmedi olay tamamdır. İş tamam’ dediğim söyleniyor. Böyle bir olay yok. Savcıdan, varsa ses kayıtlarının çıkarılmasını istedim” dedi. Katil zanlısı Ersin K.’yı oğlunun kaybolduğu gün aradığını anlatan Karakütük, “Oğlumun okuldan dönmediğini öğrenince eşimi aradım.  Akşam olmuştu. Dayanamayıp Ersin K.’yı aradım, görüp görmediğini sordum. Bana telefonda ‘Görmedim, takılmıştır arkadaşlarına’ dedi. Onu nasıl kaçırdığını da bilmiyorum” diye konuştu.

‘KARIM YALAN SÖYLÜYOR’ 

HABERTÜRK, Türkan Karakütük’ün iddialarını Karabük’te yaşayan kocası Ergün Karakütük’e sordu. Ersin K.’yla bir irtibatı olmadığını, tehdit etmediğini söyleyen Ergün Karakütük, karısının ilişkisine izin verdiği yönündeki iddiayı ise reddetti.

Karısının kendisini karalamak istediğini öne süren Ergün Karakütük, “Oğlum kaybolmadan aylar önce karım bana ‘Ersin K. beni tehdit ediyor’ demişti. Ben de ona savcılığa gitmesini söyledim” dedi.

‘FOTOĞRAFI SİLDİ’

Oğlunun ölümüne kadar eşinin kendisinden her şeyi sakladığını öne süren Ergün Karakütük, “Ersin’in gönderdiği Facebook’taki fotoğraf ve tehdit mesajını ben odaya girer girmez Türkan ekrandan sildi. Okuma şansım olmadı. Birçok kez sordum ama bana doğruyu söylemedi, her şeyi gizledi. Ersin ile Türkan’ın ilişki yaşadığını, oğlum Beratcan’ın ölümünün ardından öğrendim. Beni yalanlarıyla karalamak istiyor” diye konuştu.

ERSİN K., ‘ANNESİYLE BİZİ GÖRMÜŞTÜ’ DEMİŞTİ

Görüntülerden yola çıkılarak yakalanan zanlı Ersin K. ise emniyetteki ifadesinde, “Beratcan, annesiyle beni birlikte görmüş. Oğlunu ortadan kaldırmamı Türkan istedi” iddiasında bulunmuştu. Servis şoförlüğü yapan zanlı küçük çocuğu aracına aldığını söylemiş, “Yolcuları bırakınca Tuzla’ya gittim. Beratcan’ı stepnenin üzerine yatırmıştım. Nefes alamadığı için bilinci kaybolmuştu. Bacakları hareket ediyordu. Ölmesi için suda boğdum, ardından oraya attım” demişti.

Bu ifadeden sonra Türkan Karakütük gözaltına alınmış ancak delil yetersizliğinden iki kez serbest kalmıştı.

Dört ay önce yaşanan vahşi cinayetle ilgili soruş-turma Anadolu Adliyesi’nde sürüyor. Henüz iddianame hazırlanmadı. Savcılığın, Ersin K.’nın yanı sıra, anne ya da başka bir kişiye dava açıp açmayacağı iddianamenin hazırlanmasıyla belli olacak