Annesi davalık oldu!

Annesi davalık oldu!
Güncelleme:

Muğla'da öldürülen P.G.'nin annesi hakkında sanık C.A.''ya söylediği sözler nedeniyle 'tehdit ve hakaret' suçlamasıyla 4 yıl 4 ay hapis istemiyle dava açıldı.

Muğla'da üniversite öğrencisi P.G.'i (27) katleden C.A.'ya (32) duruşma salonunda hakarette bulunduğu gerekçesiyle anne Ş.G. hakkında savcılık tarafından iddianamede hazırlandı. Ş.G.'in 4 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması istenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edilerek kamu davası açıldı. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi P.G., 16 Temmuz 2020'de kayboldu. Soruşturma kapsamında 5 gün sonra gözaltına alınan C.A., P.G.'i öldürdüğünü itiraf etti.

C.A.'nın gösterdiği yerde bulunan varilde, P.G.'in kısmen yanmış cesedine ulaşıldı. Adliyeye sevk edilen C.A., "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. C.A.'nın kardeşi M.A.'nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edildi. Tutuklanan M.A., daha sonra yapılan itiraz üzerine adli kontrol tedbiri konularak tahliye edildi. 

Türkiye'de gündem olan cinayetle ilgili Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 14 Şubat’ta görülen davanın 10’uncu duruşmasında Ş.G.'in sanık C.A.’ya yönelik sözleri duruşma tutanağında yer aldı. 

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Muğla 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Ş.G.'in duruşma salonunda C.A.'ya söylediği sözlere yer verilerek C.A.'nın Ş.G.'den şikâyetçi olduğu belirtildi.

4 YIL 4 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, anne Ş.G.’in alınan ifadesinde, kızının öldürmesinin psikolojik etkileri nedeniyle söylediklerini hatırlamadığını ifade ettiği bilgisi yer aldı. Ancak; taraflar arasında uzlaşmanın sağlanamadığı, şüphelinin üzerine atılı suçları işlediği hususunda kamu davası açmayı gerektirir nitelikte olduğu savunulan iddianamede Ş.G.'in 4 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Muğla 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nce iddianame kabul edilerek, duruşmanın 10 Ekim tarihinde görülmesine karar verildi. 

AVUKAT EPÖZDEMİR: MANİDAR VE DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR

Ailenin avukatı Rezan Epözdemir, "Kızları hunharca katledilmiş ailenin hak arama mücadelesi karşısında 2 yıldır dosya ve deliller ortadayken, faillere gerekli cezayı veremeyen yargının acılı bir annenin duruşmada söylediği sözler üzerine bu kadar hızlı reaksiyon gösterip, Ş.G. hakkında kamu davası açması, manidar ve düşündürücüdür. Bu durum kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi.