Annesini ve kız kardeşini öldürmüştü ! İşte cezası

Annesini ve kız kardeşini öldürmüştü ! İşte cezası

Adana'da annesi ve kız kardeşini öldüren 21 yaşındaki kişiye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Adana'da otoyolda annesi 48 yaşındaki Semire Balık ile ablası 24 yaşındaki Ayşe Işık'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 21 yaşındaki Abdullah Budak 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Semire Balık'ın eski eşi firari Hüseyin Budak'ın ise dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Eşinden boşanan 7 çocuk annesi Semire Balık ile kızı Ayşe Işık'ın, 16 Mart 2015'de Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu kenarında cesetleri bulundu. Cinayetin, mal paylaşımı anlaşmazlığı yüzünden kadının mahkemelik olduğu boşandığı eşi Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak tarafından işlendiği iddiası üzerine, bu kişiler hakkında yakalama emri çıkarıldı. Polis cinayet şüphelileri Hüseyin Budak, oğlu Abdullah ile 4 çocuğu ve 2 torununu Şanlıurfa'ya götürdüğünü belirlediği İbrahim Öztürk'ü gözaltına aldı. İbrahim Öztürk tutuklanırken, firari baba-oğul hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Hüseyin Budak ile oğlu Abdullah Budak hakkında "tasarlayarak öldürme, tasarlayarak üstsoy ve altsoya karşı öldürme" suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, onlara yardım ettiği öne sürülen İbrahim Öztürk hakkında ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Bu sırada otoyoldan Adana'ya gelen Abdullah Budak Yeşiloba Mahallesi'nde yakalanıp tutuklandı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmanın 4'üncü celsesinde hakim karşısına çıkan Abdullah Budak suçlamayı kabul etmedi. Budak savunmasında şunları söyledi:

"Olay günü kardeşim gelip babamın sinirli bir şekilde ablam Sibel'i alıp dışarı çıktığını söyledi. Taksiyle hipodromun oradaki iş yerimize gittiğimde ablam Sibel oradaydı. Ablam, babamın çok sinirli olduğunu ve konuştuktan sonra annem ile Ayşe ablamı götürdüğünü söyledi. Kendisine "niye bırakıyorsun" diye de kızdım. Yardım istemek için aile dostumuz İbrahim'in yanına gittim. Babam oradaydı, arabanın lastiğini değiştiriyordu. Annem ve ablamı sordum. Önce cevap vermek istemedi. Israr edince, "herkes layığını buldu" dedi. Başka bir şey demedi. Ancak, ben ablam ve anneme bir şey yaptığını anladım. Babam, İbrahim'den beni ve kardeşlerimi Şanlıurfa'ya götürmesini istemiş. Biz Şanlıurfa'ya gittik. Ben o günden sonra babamı bir daha görmedim. Televizyondan annem ve ablamın öldürüldüğünü, benim de failler arasında olduğumu öğrenince geri dönmek istemedim. Annem ile ablamı öldürmedim."

Celse arasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İbrahim Öztürk ise yardım suçlamasını kabul etmedi.

SAVCI BERAAT DEDİ MAHKEME CEZA VERDİ

Duruşma savcısı mütalaasında Abdullah Budak ile İbrahim Öztürk'ün delil yetersizliğinden beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, Abdullah Budak'ın anne ve kız kardeşini öldürdüğü gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verirken, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı. Firari Hüseyin Budak'ın dosyasının ayrılmasına karar verilirken İbrahim Öztürk ise yardım suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma çıkışında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Berithan Atmalı, kararı doğru bulduklarını söyledi. Semire Balık'ın annesi Lamia Balık ise "Adalet yerini buldu. Kanları yerde kalmadı" dedi.

FOTOĞRAFLI

DHA