Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama meydana geldi. Patlamada 10-15 kişi yaralandı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında saat 08.50 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İlk bilgilere göre; patlamada 10-12 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralanmalara cam kırıklarının neden olduğu bildirildi.

Patlama nedeniyle otoparkta bulunan 6-7 araç zarar gördü. Patlamanın şiddeti nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odası'nın camları da kırıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜNDE 2 ŞÜPHELİ

ATSO binası otoparkında patlayan otomobilin olaydan 1 dakika önce otoparka geldiği bildirildi. Yakındaki akaryakıt istasyonu güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, otomobilin saat 08.49'da akaryakıt istasyonundan doğrudan otoparka giriş yaptığı, içinden 2 kişi indikten sonra, saat 08.50'de patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan hastanelerdeki 10 yaralının tamamı da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ATSO'DAN PATLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Patlamaya ilişkin ATSO'dan da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"25 Ekim 2016 saat 08.55 civarında odamızın otoparkında park edilmiş bir araçta, belirlenemeyen sebepten ötürü bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucu can kaybı yaşanmazken patlamanın şiddetinden dolayı meydana gelen cam kırıklarından dolayı 10 kişi hafif şekilde yaralanmıştır. Tedavileri tamamlanan yaralılar taburcu olmuşlardır. Patlamanın yaşandığı andan itibaren odamıza geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederiz."

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İDDİASI

Patlamaya Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında bomba yüklü bir aracın yol açtığı iddia ediliyor. NTV canlı yayınına bağlanan Anadolu Ajansı muhabiri patlamanın bir araçta meydana geldiğini duyurdu.

EMNİYET MÜDÜRÜ: LPG DE OLABİLİR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tonbul, olayla ilgili yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Terör saldırısı olup olmadığının araştırıldığını dile getiren Tonbul, “LPG de olabilir” diye konuştu.

ATSO'DAKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ATSO otoparkında meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirildiği belirtildi. Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nce alınan karara ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Kepez İlçesi Göksu Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) otoparkında 25.10.2016 günü saat 08.50 sıralarında meydana gelen patlama olayına ilişkin yapılan ya da yapılacak tüm haberlere, yayın yasağı konulması ve yapılan yayınların da kaldırılmasına karar verildi."

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama - Resim : 1

İKİNCİ BİR PATLAMA İHTİMALİ

İkinci bir patlama ihtimaline karşın polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. DHA muhabiri Hasan Demirbaş “4 araç hasar görmüş, birisi ise tamamen parçalanmış. Yaralılar var ancak gördüğüm kadarıyla ağır yaralı yok” dedi. CnnTürk canlı yayınına bağlanan ve olayın şokunu yaşadığı gözlenen bir görgü tanığı ise “Şiddetli bir patlama oldu. Herkes kanlar içindeydi. Çok korkunçtu” diye konuştu.

screenshot_1-166.jpg

MENDERES TÜREL KONUŞMA YAPACAKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğleden sonra ATSO Başkanı Davut Çetin'i makamında zirayet edecek ve saat 15.00'de meclis toplantısında işadamlarına konuşacaktı. Yaklaşık 150 işadamının katıldığı bu toplantı, yıllardır sabah yapılırken, geçen son toplantıda alınan kararla öğleden sonra yapılmasına karar verilmişti.

screenshot_8-014.jpg

Patlama sesi, kent merkezinden de duyuldu.

MENDERES TÜREL: KAZA DA OLABİLİR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Menderes Türel de, patlamayla ilgili NTV'ye açıklamalarda bulundu.

Binanın cephesindeki camların kırıldığını belirten Türel, "10-12 vatandaşımız cam kırıkları nedeniyle yaralandı, hayati tehlike söz konusu değil" dedi.

Türel, olayın terör eylemi gibi gözükmediğini ifade ederek, "Terör eylemi olduğu intibası bende gözükmüyor. Değerlendirmeyi uzmanlara bırakmak lazım. Terör eylemleri şehirlerin kalabalık yerlerinde yapıldığını biliyoruz. Burası şehir merkezine uzak ve kimsenin olmadığı saatte meydana gelmiş bir patlama" diye konuştu.

Kendisinin de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda bugün yapılacak toplantıya katılacağını dile getiren Menderes Türel, "Öğle saatlerinde benim de burada bir konuşmam olacaktı. Planımda bir değişiklik yok" şeklinde konuştu.

screenshot_9-013.jpg

ÇETİN: "2 YARALI VAR"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin patlama sonrası "bir iki araçta hasar oluştu, o sırada çevrede bulunan bir iki kişi de yaralandı, durumları iyi'' dedi. Bugün Antalya'da önemli bir fuar olduğunu hatırlatan Çetin ''belki bu toplantı iptal edilebilir'' dedi.

screenshot_2-101.jpg

HEMEN YANINDA AKARYAKIT İSTASYONU VAR

Patlamanın meydana geldiği ATSO birasının hemen yanında bir akaryakıt istasyonu bulunuyor.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası otoparkında patlama - Resim : 6

TOPLANTI VARDI

Patlamanın meydana geldiği ATSO binasında bugün öğleden sonra meclis toplantısı olduğu, toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katılacağı öğrenildi.

screenshot_3-069.jpg

Kent merkezininden uzakta, havalimanı yolu üzerinde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, 5 yıl önce bu bölgeye taşınmıştı.

DHA