Antalya'da flaş gelişme

Antalya'da flaş gelişme

Antalya'nın Adrasan bölgesinde çıkan yangın bu sabah kontrol altına alındı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinin turistik bölgesiAdrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

BAKAN EROĞLU: KUMLUCA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluAdrasan ve Kumluca'daki yangınlarla ilgili dün yaptığı açıklamada, "Kumluca'daki yangını söndürmüştük ama sabahleyin rüzgarın ters dönmesi neticesinde tekrar alevlendi. Ama şu anda Kumluca'daki yangını kontrol altına aldık" demişti. Eroğlu, ekiplerin Adrasan'a yönlendirildiği bilgisi vermişti.

BÜTÜN OTELLER RİSK ALTINDAYDI

Açıklamaklarına devam eden Eroğlu, "Otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has, dünyada ilk defa uyguladığı metotla oradaki bütün otelleri yanmaktan kurtardı, yoksa oteller büyük bir risk altındaydı." açıklamasını da yapmıştı.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ BU MU?

Yangının çıkış sebebiyle ilgili soru üzerine Eroğlu, şu sözleri söylemişti:

"Elimizde net hiçbir veri yok. Bununla ilgili Antalya Valiliği, emniyet teşkilatı ve jandarmaçok sıkı bir çalışma yapıyor. Biz şu anda sadece bütün gücümüzle yangını söndürmek için gayret ediyoruz. Adrasan'daki yangının muhtemelen o civardaki bir serada bir takım maddeleri dışarı atıp yakmak isterken çıktığı şeklinde bir ihbar geldi ama net bir şey değil".

ADRASAN'DA 150 HEKTARIN ÜZERİNDE ALAN YANDI

Öte yandan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de, dün yaptığı açıklamada Adrasan'daki yangını söndürmek için tüm Türkiye'deki ekipmanlarını Antalya'ya yığdıklarını belirtmişti.Adrasan'da şu ana kadar 150 hektarın üzerinde alanın yandığını aktaran İsmail Üzmez, "Kumluca Erentepe'deki yangını kontrol altına aldık. Olimpos'ta çok şiddetli rüzgar var. Uçakları helikopterleri buraya yönlendirmemize rağmen aşırı dağlık olması nedeniyle zorluk yaşadık. Olimpos yangınının insanlara ve yerleşim yerlerine zarar vermemesi için karşı ateşle istikametini çevirdik. Yangını tepelere doğru aktardık. 100 arazöz, 20 dozer, uçak, helikopter ve 500'ün üzerinde personelimizle bu yangını söndürmek için sabaha kadar çalışacağız" diye konuşmuştu.

OLİMPOS TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Dün rüzgarın da etkisiyle yangın hızla yayılmış Olimpos'taki turistik tesisler büyük tehlike atlatmıştı. Yangının Olimpos'a yaklaşmasıyla bölgede bulunan vatandaşlar ve turistler tahliye edilmişti.