Arkadaşını kandırıp parayla kaçtı !

Arkadaşını kandırıp parayla kaçtı !

Fatih'te bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çeki arkadaşını kandırarak alıp kaçtı.

Fatih’te bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık hamiline yazılı çeki bozdurmaya giden arkadaşını, banka önündeki park yeri sıkıntısı bahanesiyle kandıran, çeki de bir başkasının kimliğiyle tahsil ederek ortadan kaybolan şüpheli, bir ay sonra Bilecik’te yakalandı. Parayı çekerken güvenlik kameralarına yakalanan şüpheli, suçlamaları kabul etmezken, çalınan paralar da bulunamadı.

Fatih’te 11 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olay görgü şahitlerinin ifadelerine göre şöyle gelişti:

Bir petrol şirketinde çalışan Şahabettin İ.(37), çalıştığı işyerine verilen hamiline yazılı çeki bozdurmak için yanındaki arkadaşı Ümran K., ile birlikte Aksaray’da bulunan bir banka şubesinin önüne geldi. Ümran K., otomobilin park yerinin kötü olduğunu söyleyerek Şahabettin İ.’yi araçta kalması için ikna etti. Arkadaşına "Ben işlemleri başlatayım, parayı hazırlasınlar sen gelirsin" diyerek  bankaya girdi. Ancak aradan uzun süre geçmesine rağmen arkadaşının geri dönmemesi ve cep telefonuna cevap vermemesi üzerine Şahabettin İ., durumdan şüphelenerek banka şubesine girdi. Ancak banka yetkililerinin paranın çekildiğini söylemesi üzerine dolandırıldığını anladı.

Olayın duyulması üzerine polis harekete geçerek şüpheliyi yakalamak için harekete geçti. Banka güvenlik kameraları incelendiğinde şüphelinin banka şubesinden 770 bin dolar çekerek bir çantaya koyduğu ve oradan ayrıldığı tespit edildi.

Şüpheliyi yakalamak için başlatılan soruşturmada polis önceki gün Bilecik’te tespit ettiği bir adrese baskın yaptı. Baskında şüpheli Ümran K., gözaltına alındı.  Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüpheli Ümran K.’nın daha önceden işlediği suçlardan dolayı açılan davalar nedeniyle 14 ayrı mahkemeden arandığı tespit edildi. Şüphelinin arandığı suçlar arasında silah kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti gibi suçlar bulunduğu öğrenildi.

Poliste yapılan sorgusunda para çekerken görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin, olayla ilgili suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

DHA