Atalay Filiz için sağlık raporu istendi

Atalay Filiz için sağlık raporu istendi

Fatma öğretmeni öldürdükten sonra yakalanan Atalay Filiz Ankara'daki iki cinayetle ilgili davada da tutuklandı.

İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürdükten sonra uzun süre kaçan ve yakalanarak tutuklanan Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı 16 Eylül 2013'te tasarlayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davadan da tutuklandı.

Milliyet'ten Türker Karapınar'ın haberine göre, tutuklu bulunduğu İstanbul'dan Sesli ve Görüntülü Sistem (SEGBİS) aracılığıyla Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan Filiz, ifadesinde, "Göktuğ ve Elena'nın Rusya için casusluk yaptıkları bilgisi bana verildi. Uzun zamandır çeşitli mesajlar alıyorum. Onları takip edip emin olmam ve emin olursam gereğini yapmam söylendi" dedi. Filiz, "Olay günü Göktuğ'a bir teklifte bulunmuştum. Ortadan kaybolmasını istedim. Kabul etmedi, beni tersledi. Hakaret sayılabilecek ifadeler kullandı. Bana başka bir seçenek bırakmadı. Ben mecburdum. En son yapabileceğim teklifi yapmıştım kabul etmedi" dedi.

2297218.jpg

"İlk defa öldürme görevi almıştım" diyen Filiz, "O gün Göktuğ ve Elena bir yerden geldiler. Ben de onların olduğu bir sokaktaydım. Son bir kez daha teklifimi yeniledim. Yine reddedip küfür ettikleri için benim de başka bir çarem kalmadı. Önce kime ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Daha sonra orada park halindeki aracıma binerek olay yerinden uzaklaştım" diye konuştu.

"Altıncı His" filmindeki küçük kız gibi

Filiz, Mahkeme Başkanı Şenel Altınay'ın, "mesaj ve talimatlar sana nasıl ulaşıyordu?" sorusuna, "11 yaşında Galatasaray'da okurken gazeteler aracılığıyla farkettim. Gofret çalma gibi ufak mesajlar geldi. Sonra mesajlar büyüdü. Elektronik ziynet eşyaları çaldım. Başkası baktığı zaman bunu göremiyor. Bu bana özel bir yetenek. 6. his filmindeki gibi. Oradaki küçük kız ölüleri görebiliyordu" yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, Filiz'in tutuklanmasına, TCK'nın 32. maddesi uyarınca akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilerek rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı 4 Ağustos'a erteledi.

Filiz, İstanbul'da öğretmen Fatma Kayıkçı'yı öldürmeden önce Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı 16 Eylül 2013'te, "tasarlayarak" öldürdüğü iddiasıyla Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.