Atatürk Havalimanı'nda silah sesleri

Atatürk Havalimanı'nda silah sesleri

Atatürk Havalimanı'nda polisin ''dur'' ihtarına uymayan motosikletli 2 kişi yakalandı.

Atatürk Havalimanı girişinde polisin "Dur" ikazına uymayan motosikletli 2 kişi havaya açılan ateş sonrasında yapılan operasyonla yakalandı. Olay, 00.30 sıralarında Atatürk Havalimanı girişinde bulunan uygulama noktasında meydana geldi. İddiaya göre, havalimanı girişinde görev yapan polis ekipleri üzerinde iki kişinin bulunduğu bir motosikleti durdurarak incelemek istedi. Motosiklet sürücüsü, polisin dur ihtarına uymayarak havalimanı istikametine kaçmaya çalıştı. Bu sırada uygulama noktasında ki polis ekipleri havaya uyarı ateş açarak şüphelilerin peşine düştü. Ekipler önlem için havalimanı araç giriş-çıkış trafiğini durdurdu. Yaşanan olayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi.

BİRİ YAKALANDI, DİĞERİ 2 SAAT SONRA YAKALANDI

Şüphelilerden biri havaya açılan uyarı ateşleri sebebiyle motosikletten inerek teslim oldu. Diğer şüpheliyse motosikletle kaçmaya devam etti. Kısa süre kaçan şüpheli motosikleti bırakıp yaya olarak iç hatlar terminali otoparkına girdi. Polis ekipleri motosikleti bırakıp kaçan şüpheliyi yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucunda yakaladı.

BIÇAK VE ELEKTROŞOK CİHAZI BULUNDU

Şüphelilerin terk edip kaçtığı motosiklette de Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Bomba imha uzmanı, motosikletin selesini fünye ile kontrollü olarak patlattı. Olay yeri inceleme ekipleri motosikletin selesinde bıçak ve elektroşok cihazı buldu.

HIRSIZLIKTAN KAYDI BULUNDU

Polis ekipleri şüphelilerle ilgili yaptığı detaylı incelemede şüphelilerin herhangi bir terör olayıyla bağlantılarının bulunmadığını belirledi. Ekipler şüphelilerin 22 yaşındaki Suriye uyruklu Muhammed H.H. ve hırsızlık suçundan 5 kaydı bulunan Mecnun K. olduğunu tespit etti. Polis ekipleri gözaltına alınan şüphelilerin aşırı derecede alkollü olduğunu ve havaya açılan uyarı ateşinden korkarak kaçtıklarını öne sürdü.

VALİ ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter'den açıklama yaptı. Şahin açıklamasında, "Bu gece Atatürk Hava Limanında dur ikazına uymayan motosikletli 2 kişi polisimizce havaya ateş edilmek suretiyle durdurularak yakalanmıştır. İlk incelemede şahısların üzerinde herhangi bir silah veya patlayıcı madde bulunmamıştır. Havalimanı yolcu giriş ve çıkışlarına açıktır. Vatandaşlarımızın bunun dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum" dedi. Olay nedeniyle havalimanına girmek isteyen vatandaşlar ise ana kapıda araçlarından inip yürümek zorunda kaldı.

THY: SEFERLERİMİZ NORMAL OLARAK YAPILMAKTADIR

Atatürk Havalimanı'ndaki olaya ilişkin Türk Hava Yolları'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Atatürk Havalimanı çıkışlı tüm seferlerimiz normal olarak yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

DHA