Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nı ve Gençliğe Hitabeyi çöpe atmışlar

Atatürk'ü, İstiklal Marşı'nı ve Gençliğe Hitabeyi çöpe atmışlar
Güncelleme:

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir okulun yakınlarında çöpte, Atatürk fotoğraflarıyla İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panoların bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir okulun yakınlarında çöpte, Atatürk fotoğraflarıyla İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panoların bulunmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Emir, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Resimler ile panoların okula ait olduğunun ifade edildiğini kaydederken, CHP’li Emir, Bakan Yılmaz’a birtakım sorular yöneltti.

"RESMİ KAYITLARA GEÇEN..."

CHP'li Emir, resimlerin ve panoların söz konusu okula mı ait olduğunu sorarken, "Konuyla ilgili herhangi bir idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır" diye de belirtti.

 CHP'li Emir, "Atatürk büstüne ya da resimlerine yönelik resmi kayıtlara geçen kaç saldırı yaşanmıştır" diye sordu.

CHP’li Emir, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede de Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini uyararak, eğitim kurumlarında yaşanan bu tarz saldırıların faillerinin derhal ortaya çıkarılması çağrısı yaptı.

Toplumda bazı kesimlerin, sadece Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı üzerine var olmaya çalıştığına belirten CHP’li Emir, “Atatürk ve Cumhuriyet değerleri Türkiye Cumhuriyeti’nin çimentosudur. Birlik ve beraberliğimizi yok etmeyi amaçlayan bu tarz saldırılar karşı Atatürk’e de Cumhuriyet değerlerimize de dün olduğu gibi bugün de sahip çıkarak duracağız. Başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile tüm eğitim yöneticilerinin bu sorumluluk bilinciyle davranmasını bekliyorum” dedi.

CHP Milletvekilinin verdiği soru önergesi şu şekilde:

"TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Ankara’nın Altındağ ilçesindeki Polis Amca İlköğretim Okulu yakınlarındaki bir çöpte, İstiklal Marşı ile Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panolar ile Atatürk’ün çerçeveli resimleri bulunmuştur. Resimler ile panoların okula ait olduğu iddia edilmektedir.

Bu bağlamda;

1-) Polis Amca İlköğretim Okulu yakınlarındaki çöpte bulunan Atatürk çerçeveli resimler ile İstiklal Marşı ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin yazılı olduğu panolar, söz konusu okula mı aittir? Çöpte bulunan resimler ve panolar söz konusu okula aitse, konuyla ilgili herhangi bir idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa hangi aşamadadır?

2-) Bugüne kadar eğitim kurumlarında Atatürk büstüne ya da resimlerine yönelik resmi kayıtlara geçen kaç saldırı yaşanmıştır; bu saldırıların tarihleri ve yaşandığı yerler nerelerdir?"