Aydın'ı karıştıran olay !

Aydın'ı karıştıran olay !

50 Yıllık aşkını mezardamn çıkarıp yeniden defnetti..

Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşayan Mustafa Kansu (60) unutamadığı çocukluk aşkı Nuray Kocakulak’ın eşi ölünce, evli olmasına rağmen onunla birlikte yaşamaya başladı. Yaşlı kadının ölümü üzerine eski eşinden olan çocuklarının cenazeyi aile fertlerinin yanına defnetmek istemesiyle ortalık karıştı. Mustafa Kansu bir gece mezarlığa gidip Nuray Kocakulak’ın cenazesini çıkardı, kendisi ve eşi için ayırdığı yere kazdığı mezara nakletti.

Aydın'ın Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi’nde oturan Nuray Kocakulak ile Mustafa Kansu, çocukluk döneminde birbirlerine aşık oldu. Bu şekilde büyüyen Kocakulak ve Kansu, evlenmek istedi. Kocakulak’ın ailesi, Kansu’ya ret cevabı verdi. Ailesinin karşı çıkması üzerine aşkını kalbine gömen Kocakulak ve Kansu, başka kişilerle evlendi.



YILLAR SONRA KAVUŞTULAR

Kocakulak’ın eşi Hüseyin Kocakulak, 2000 yılında hayatını kaybetti. Bunun üzerine Mustafa Kansu ile birlikte yaşamaya başladılar ancak geç gelen mutlulukları da kısa sürdü. Nuray Kocakulak, 22 Mayıs 2015’te hayatını kaybetti. Büyük bir yas tutan Kansu, Kocakulak’ın ilk evliliğinden olan çocuklarıyla görüşerek, annelerini babalarının yanına gömmemelerini, kendisinin satın aldığı aile mezarlığına defnetmelerini istedi fakat reddedildi.

GECEYARISI CENAZEYİ ÇIKARDI

Çok sevdiği Kocakulak’ı eski eşinin yanına gömülmesini kıskanan Mustafa Kansu, cenazeyi mezardan çıkarıp aynı mezarlıkta kendisi ve eşi için satın aldığı yere gömdü. Olayın ortaya çıkmasıyla Kocakulak’ın çocukları, mezarlığa gelerek kabri çevreleyen mermerleri kırdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Köşk ilçesinde kendisine ait dükkanda çalışan Kansu, Nuray Kocakulak’ın cesedini mezardan çıkarıp kendi aile mezarlığına defnettiği iddiası üzerine gözaltına alındı. Efeler Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Güliz Gürbüz Umurlu da Kanyaşı Mahallesi’ndeki mezarlıkta yaşanan bu vakayı doğrularken savcılıktan gelecek kararı beklediklerini söyledi.