''Baba katili'' denmişti, 20 yıldır babasıyla yaşıyormuş

Güncelleme:

İzmir'de babasını öldürmekle suçlanan genç kızın 20 yıldır babasıyla birlikte yaşadığı ortaya çıktı.

İzmir'in Tire ilçesinde, H.G.'in (79) evinde başına sert bir cisimle vurularak ölü bulunmasının ardından Aydın'ın İncirliova ilçesine kaçmak üzereyken yakalanıp, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan kızı M.G.'in (49) eşinden 20 yıl önce boşandığı ve o günden beri de babasıyla yaşadığı ortaya çıktı. Çelişkili ifadeler verdiği belirtilen, adliyeye sevk edilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere 'Babama bir şey yapmadım' diyen M.G., tutuklandı.

Olay, 9 Kasım günü saat 14.30 sıralarında Tire'nin kırsal Toparlar Mahallesi'nde meydana geldi. M.G., başka bir mahallede yaşayan akrabalarını ziyarete gitti. Durumdan şüphelenen akrabaları, M.G.'in kardeşi A.G.'yi telefonla arayıp, babasını kontrol etmelerini istedi. Babası H.G.'i evde yerde hareketsiz başından yaralanmış halde bulan A.G., durumu 112 Acil Sağlık Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde H.G.'in hayatını kaybettiği belirledi.

H.G.'in cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından morga kaldırılırken, jandarma ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, cinayet şüphelisi olarak M.G.'i Aydın'ın İncirliova ilçesine kaçmak üzereyken yakalayıp, gözaltına aldı. 20 yıl önce eşinden boşanıp, babasıyla yaşamaya başladığı öğrenilen M.G.'in içine kapanık biri olduğu, kimseyle çok fazla görüşmediği ileri sürüldü.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Meliha Geleç, kendisini görüntüleyen gazetecilere "Babama bir şey yapmadım" dedi. Jandarma, savcılık ve çıkarıldığı mahkemede çelişkili ifadeler verdiği belirtilen M.G., tutuklandı.

 

DHA