Baba-kız ölümünde yeni ayrıntılar

Baba-kız ölümünde yeni ayrıntılar

Ankara'da baba ile kızın ölümünde yeni gelişmeler yaşandı.

Baba Ali Alkan ve kızı İdil’in ölümüyle ilgili detaylar, ortaya çıkmaya devam ediyor. Otopsi raporunda, cesetlerin 4 aylık olduğu belirlenirken cinayet bulgusuna rastlanmadığı kaydedildi.

Habertürk Gazetesi'nden Elif Nurgül Çülük'ün haberine göre, Ankara Sincan’da 128 gündür kayıp olan Ali Alkan ve 10 yaşındaki kızı İdil’in çürüyen cansız bedenlerinin oturdukları binanın girişindeki boş dairede bulunması, Türkiye’nin gündemine oturdu.

Gizemli ölüm, polisin yaptığı çalışmalarla gün yüzüne çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre, cinayet bulgusuna rastlanmadı. Minik İdil ve babası Ali Alkan’ın cesetlerinin yaklaşık 4 aylık olduğu tespit edilirken, baba Alkan’ın önce kızını öldürüp ardından intihar ettiği düşüncesi ağırlık kazandı.

CEBİNDEKİ ANAHTARLAR KAPIYI AÇMADI

Kapıcı Hasan A.’nın ihbarda bulunmasıyla olay yerine giden polis ekipleri, İdil Alkan ve babasının cansız bedeniyle karşılaştı. Tanınmaz halde olan cesetleri inceleyen polis, Ali Alkan’ın cebinden çıkan 2 anahtarın da kapıcı dairesini açmadığını tespit etti. Kapıcı dairesinin binanın ortak mülkü olduğu ve anahtarının yönetici odasında bulunduğu, anahtarı isteyen kişilerin kapıcı Hasan A.’dan temin ettikleri öğrenildi. Baba Ali Alkan’ın içeriye nasıl girdiği ise hâlâ gizemini koruyor.

CESETLERİN ÇIKTIĞI O EV ARANMADI

Emniyet yetkilileri, binada arama yapılırken apartman görevlisinin, cesetlerin bulunduğu evin “kapıcı dairesi” olduğunu söylediğini, boş olduğunu söylemediğini, bu nedenle de evin aranmadığını belirtti.

‘8 YILDIR ÇALIŞMIYORDU’

Zehra Alkan ve Ali Alkan’ın boşanma aşamasında olduğunu anlatan komşuları, “Ali Bey kimseyle konuşmazdı. Eşiyle sık sık kavga ederlerdi” dedi. Zehra Alkan’ın ablası ve eniştesi ise “Medyada yalan yanlış çıkan haberler Zehra’yı ve bizi çok üzüyor. Ali çok sorumsuz biriydi, son 8 yıldır çalışmıyordu. Zehra boşanma davası açtı, İdil’in velâyeti anneye verildi. Ali’nin bizimle de diyaloğu yoktu, misafirliğe geldiğimiz zamanyanımıza gelmezdi” diye konuştu.

KÜTÜPHANE MÜDAVİMİYDİ

Ali Alkan’ın kitaplara çok düşkün olduğu, sık sık mahallenin kütüphanesine gittiği öğrenildi. Alkan’ın Mamak’ta yaşayan annesinin evinde 3 bin kitabı olduğu ve son zamanlarda kitaplarını satmaya başladığı kaydedildi.