Bakım merkezinde zihinsel engelli bir kişiye işkence skandalı!

Bakım merkezinde zihinsel engelli bir kişiye işkence skandalı!
Güncelleme:

Adana'da, yüzde 70 zihinsel engelli 37 yaşındaki bir kişi ailesi tarafından bir özel bakım merkezine yatırıldı. Ancak aile bir süre sonra hastalarının vücudunda işkence emarelerine rastlayınca bakım merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genç kadının ailesi, 25 Şubat'ta Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki özel bakım merkezine doğuştan yüzde 70 zihinsel engelli kızları Sevgin A.'i bıraktı. Koronavirüs nedeniyle ziyaret edemedikleri kızları Sevgin A.'i telefonla arayan annesi Zeynep A., "Anne beni buradan al" cevabını aldı. Bu sırada iddiaya göre, ailesinin yüzüne bir anda telefon kapandı.

Genç kadının ailesi hemen ardından bakım merkezini aradığında, kurum yetkilileri kendilerine kızlarının ortama alışması için çok sık aramamaları gerektiğini belirtti. Ailenin zaman zaman ulaştığı bakım merkezi yetkilileri, dönem dönem Sevgin'in agresifleştiğini, alışkanlıklarının bozulduğunu ve yemek yemediğini bildirdi. 25 Haziran'da kurumda görev yapan bir hemşire aileyi arayarak, kızları Sevgin'in yemek yemediği için bitkin düştüğünü söyledi. Bu nedenle hastaneye götürüleceği belirtilen Sevgin A.'in Osmaniye Devlet Hastanesi'nde muayene edilmesinin ardından özel hastaneye yatışı yapıldı. 

'ENDİŞEYE KAPILMAYIN' DEMİŞLER

Burada Yoğun Bakım Ünitesi'ne alınan Sevgin A.'in ailesini arayan kurum yetkilileri, "Kızınızı özel bir hastaneye yatırdık. Endişeye kapılmayın. Daha çabuk iyileşmesi için yoğun bakıma aldırdık" dedi. Bunun üzerine özel hastanenin ismini soran aileye, bilgi verilmedi. Anne Zeynep A., hastanenin adını ısrarlı aramaları sonucunda öğrendi. Sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle 2 gün sonra hastaneye giden aile, kızlarını görünce şoke oldu.

GÖZLERİNDE TAHRİBAT, SIRTINDA MORLUKLAR

Sevgin A.'in özellikle bel bölgesiyle sırt kısmında morluklar, ısırık izleri, ağzının içinde yaralar, her iki gözünde de oyulma ya da vurulma sonucunda tahribat oluştuğu görüldü. Sevgin A.'in kanında enfeksiyon oluştuğu, günlerce aç kaldığı için konuşamayacak halde olduğunu gören ailesi, kuruma ulaşıp başına gelenleri sorduğunda, kendisini yaraladığı cevabını aldığını öne sürdü. 

'HESAP VERSİNLER İSTİYORUZ'

Ailenin savcılığa gidip, şikayette bulunmasının ardından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Abla Rengin A., kardeşinin özel nedenlerle bakımevine gönderildiğini kaydederken, "Güvenerek teslim ettik. Ama kardeşimi bu halde görmek bizi yıktı. Sorumluların bir an önce hesap vermesini istiyoruz" dedi.
 

Seçiniz...