Bayram günü miras kavgası: 6 ölü !

Bayram günü miras kavgası: 6 ölü !

Ordu'da miras yüzünden çıkan kavgada 6 kişi öldü.

Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde 60 yaşındaki Maksut Baydemir, babalarından kalan fındık bahçesinin paylaşımı konusunda aralarında tartışma çıkınca ağabeyi 75 yaşındaki Mustafa Baydemir'i, yengesini, çocuklarını ve torununu av tüfeği ile vurup öldürdü. Katliam yapan Maksut Baydemir saynı silahla intkihar ederken, olay anında diğer odada bulunan 2 çocuğun ise silah sesleri ve feryetlar nedeniyle şok geçirdikleri öğrenildi.

Olay Ordu'nun Altınordu İlçesi Yaraşlı Mahallesi'nde meydana geldi. Mustafa Baydemir, eşi Nezile Baydemir (68), oğulları Gündoğan Baydemir (45) ve Aydoğan Baydemir (43) ile 20 yaşındaki torunu Recep Baydemir'le İstanbul'dan memleketi Ordu'nun Altınordu İlçesi Yaraşlı Köyü'ne bayram tatili için geldi. Evlerinde otururken, kardeşi Maksut Baydemir, yanlarına geldi. Baydemir kardeşler arasında babalarından kalan fındık bahçesinin paylaşımı konusunda tartışma çıktı. Daha önce de bu konuda aralarında husumet bulunan kardeşlerin tartışması kavgaya dönüşünce, Maksut Baydemir av tüfeği ile dehşet saçtı. Ağabeyi Mustafa, yengesi Nezile, yeğenleri Gündoğan ve Aydoğan Baydemir ile torun Recep Baydemir'i tüfekle vurarak katliam yaptı. Ailesinden 5 kişiyi öldüren Maksut Baydemir, ardından aynı silahla kendini vurarak intihar etti.

Silah sesleri üzerine vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler yerde 6 ceset buldu. Yapılan incelemede odanın birinde yaşları 8 ile 13 arasında iki çocuk saklanmış halde bulundu. Çocukların çıkan tartışma nedeniyle korktukları için odada saklandıklarını ve silah seslerinden sonra şoka girdikleri öğrenildi. Bunun üzerine hastaneye kaldırılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu ve psikolog gözetiminde yaşadıklarını ekiplere anlattıkları belirtildi.

Yaşanan olay nedeniyle Yaraşlı Mahallesi'nde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Vatandaşlarda yaşadıkları ve gördükleri manzara karşısında şok oldu. Savcılık incelemesinin ardından 6 ceset Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI

DHA