Bayram sabahı PKK'ya darbe: 2'si kadın 5 terörist öldürüldü

Bayram sabahı PKK'ya darbe: 2'si kadın 5 terörist öldürüldü

Kent merkezinde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerce ateş açıldı- Çıkan çatışmada 2'si kadın 5 terörist etkisiz hale getirildi

İl merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan ve 3 Haziran'da sona eren operasyonun ardından güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, çalışmalar sırasında gece bir grup teröristin bulunduğu Bahçelievler Mahallesi'ne operasyon düzenlendi. Yaklaşık 4 saat süren çatışmada 2'si kadın 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak kent merkezindeki operasyonda 505 terörist etkisiz hale getirilmiş, çoğu patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikat kaldırılmış, 39 çukur kapatılmış, bin 566 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, çeşitli tür ve çapta 280 silah ve bunlara ait 25 bin 929 mühimmat, 9 telsiz ve 6 bin 420 kilogram patlayıcı madde ele geçirilmişti.

 

AA