Belediye otobüsünü ateşe verdiler !

Belediye otobüsünü ateşe verdiler !

Bir grup belediye otobüsünü ateşe vererek yaktı.

Sultangazi'de akşam saatlerinde korsan gösteri yapan bir grup, cadde üzerinde seyir halinde olan bir belediye otobüsünü durdurup molotof kokteylleri atarak ateşe verdi. Alev alev yanan belediye otobüsü hurda yığını haline geldi.
Olay, Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem Yavuz Caddesi üzerinde korsan gösteri yapan yüzleri maskeli grup, yoldan geçmekte olan İETT'ye ait belediye otobüsünü durdurdu. Otobüs içerisinde bulunan yolcuları ve şoförü indiren saldırganlar, molotof kokteylleri atarak aracı ateşe verdi. Alevler kısa sürede tüm otobüsü sararken, çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri yanan otobüse müdahale ederken, polis tarafından cadde bir süre araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri otobüsü tamamen söndürdükten sonra köpük sıkarak soğutma çalışması yaptı. Ancak İETT otobüsü yangın sonucu hurda yığını haline geldi.

VATANDAŞLAR OTOBÜS ŞOFÖRÜNE YOĞURT İKRAM ETTİ

İtfaiye ekipleri yanan otobüsü tamamen söndürdükten sonra, polis ekipleri yolu kontrollü şekilde trafiğe açtı. Bu arada, "Akrep" olarak adlandırılan zırhlı araçlarla polisin çevrede önlem aldığı görüldü. Yunus Emre Mahallesi'ne gelen belediye otobüsleri de polis tarafından geri çevrildi.

Bu sırada, olayın meydana geldiği yerde bulunan vatandaşlar, dumandan etkilenen otobüs şoförüne yoğurt ikram ettiler.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA