Belediyeden plaj istilasına son ! İş makineleriyle girdiler!

Belediyeden plaj istilasına son ! İş makineleriyle girdiler!
Güncelleme:

Çeşme Azmak Koyu'nda daha önce halkın ücretsiz olarak kullandığı plajın çevresinin bir şirket tarafından kapatılarak girişler ücretli hale getirilmesi üzerine Çeşme Belediyesi harekete geçti ve...

Çeşme Azmak Koyu'nda daha önce halkın ücretsiz olarak kullandığı plajın çevresi, bir şirket tarafından kapatılarak girişler ücretli hale getirildi.

SİT alanı olan bölgeye işletme tarafından tonlarca beton dökülerek yapılar inşa edilmeye başlandı. Çeşme Belediyesi'nin 2 kez mühürlemesine karşın mühürü söken işletme, plajdaki yasak inşaat faaliyetini sürdürdü.

Plajların halkın olduğunu belirterek sahile girmek isteyen 50 kişilik grup ile işletme çalışanları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yurttaşlar, bir süre plajda oturarak işletmeyi sessizce protesto etti.

DOZER GİRDİ, YOLU AÇTI

Ses getiren bu eylemin ardından ise süregelen zorbalığa Çeşme Belediyesi el koydu. Son Kale’den Mustafa Akbaş’ın haberine göre; dün akşam saatlerinde Çeşme Belediyesi'ne ait ekipler bölgeye gitti. Belediye dozeri, işletmeciler tarafından kapatılan araç yolunu ve yaya yolunu tekrar trafiğe açtı. Çeşme Belediyesi ayrıca, iki kez mühür fekki yapan beach club işletmesiyle ilgili Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na da şikayette bulundu. Yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olunacağı ifade edildi.

İÇKİ RUHSATI BAKANLIKTAN..

Öte yandan, hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne de şikayette bulunulan firmaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "açık alanda" içki satış ruhsatı verildiği ortaya çıktı.

BAŞKAN ORAN: TAVİZ VERMEM

İzmir kamuoyunda büyük tepki çeken olayla ilgili SONKALE'ye konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise "Halkımızın gönlü ferah olsun. Kesinlikle kıyılarımızın halka kapatılması söz konusu olamaz. Buna asla müsade etmeyiz. Ilıca gibi devasa bir plajı belediye olarak kiralayıp halka açıyorken, zaten halkın olan bir plajın halka kapatılmasına asla izin vermeyiz. Bu konuda kesinlikle taviz vermem. Kıyılar kesinlikle halkındır. Bundan geri adım atılamaz" dedi.