Benzediği kişiyi öldürüp, arabasını sattı! Korkunç cinayette yeni gelişme

Benzediği kişiyi öldürüp, arabasını sattı! Korkunç cinayette yeni gelişme
Güncelleme:

Antalya'da otomobili satıp parasını almak için Aykut Ç.'yi (24), arkadaşı Muhammet K. ile birlikte öldüren Suriye uyruklu sanık hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Antalya'da, giyim mağazasında reyon yöneticisi olarak çalışan Aykut Ç.'den (24) İstanbul'da yaşayan ailesi geçen yıl 23 Kasım gecesinden sonra haber alamayınca durumu polise bildirdi. Tüm aramalara rağmen Aykut Ç.'nin izine rastlanmazken, aile, oğullarının kaybolmasının ardından 2008 model otomobilinin Muratpaşa ilçesindeki bir galeriye satıldığını, satış işlemini gerçekleştiren kişinin de arkadaşı Muhammet K. olduğunu öne sürdü. K.'nin, satış işlemleri sırasında da Aykut Ç.'ye benzeyen Suriyeli Mohammad Ghazı J.'yi aracın sahibiymiş gibi yanında getirdiği iddia edildi.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ CESEDİ BULUNDU

Çalışmalarını bu yönde genişleten polis, Aykut Ç.'nin benzeri Mohammad Ghazı J.'ye ulaştı. Gözaltına alınan J., Aykut Ç.'yi otomobilini satıp parasını almak için Muhammet K. ile boğarak öldürdüklerini, cesedini de Varsak bölgesindeki ormanlık alana gömdüklerini itiraf etti. Mohammad Ghazı J.'nin belirttiği ormanlık alanda arama yapan polis, Aykut Ç.'nin el ve ayakları bağlı cesedini, toprağa gömülü halde buldu. Ekipler tarafından gömüldüğü yerden çıkartılan Ç.'nin cansız bedeni, otopsinin ardından toprağa verilmek üzere İstanbul'a gönderildi. Şüphelilerin Aykut Ç.'ye ait otomobili 86 bin liraya sattıkları saptandı. Bulunan otomobile el konuldu. Gözaltına alınan Mohammad Ghazı J., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adliyede 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

POLİSLERE SALDIRININ FAİLİ

Isparta, İzmir ve Hatay'a gittiği belirlenen diğer zanlı Muhammet K.'nin, 3 Aralık'ta Kahramanmaraş'taki bir otelde olduğu ihbarı alındı. Otele kendisini gözaltına almaya gelen 1 polis memurunu tabancayla şehit edip, 1 polis memurunu da yaraladıktan sonra kaçan Muhammet K., saldırının ardından otelden çıkıp kalabalığa karıştı. K., birkaç saat sonra kent merkezindeki bir av bayisine giderek mermi istedi. İhbar üzerine polis ekipleri de av bayiine geldi. Kaçmaya başlayan Muhammet K., 'dur' ihtarına uymayınca ateş açılarak yakalandı. Hastanede ameliyata alınan K., yaşamını yitirdi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ

Mohammad Ghazı J. hakkında, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' istemiyle iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Haki Çeliker imzasını taşıyan iddianamede, cinayetin detaylarına yer verildi. Mohammad Ghazı J. ile ölen Muhammet K.'nin aynı iş yerinde bir müddet çalışmaları nedeniyle arkadaş oldukları belirtilen iddianamede, Muhammet K.'nin aynı zamanda maktul Aykut Ç.'nin da çok yakın arkadaşı olduğuna dikkat çekildi.

K.'nin, Aykut Ç.'yi öldürüp aracını satmayı teklif ettiği, Mohammad Ghazı J.'nin de bu teklifi kabul ettiğine vurgu yapılan iddianamede, şöyle denildi:

“Mohammad Ghazı J., maktul Aykut Ç.'ye fiziksel olarak benzemektedir. İki şüpheli maktulü öldürmek için fikir birliğine varmıştır. Nitekim, 23 Kasım 2020 tarihinde saat 21.30 sularında maktulün evinde buluşmuşlardır. Önceden yaptıkları plan gereğince maktulü iple boğan K. ve J., cesedi koli bandı ile bağladıktan sonra gece yarısı götürüp gömmüştür. Ertesi gün maktulün kimliğini alan ve kıyafetlerini giyen Mohammad Ghazı J., Muhammet K. ile birlikte notere giderek Aykut Ç.'nin otomobilini 83 bin TL'ye satmışlardır. Ayrıca, Mohammad Ghazı J. maktulün cep telefonunu da satmıştır. Mohammad Ghazı J. ile Muhammet K. eylemlerini planlayarak yapmıştır. Şüpheli J.'nin bir suçun işlenmesini gizleyerek nitelikli öldürme ve nitelikli yağma suçunu işlediği anlaşılmıştır."

DHA

Etiketler antalya cinayet