Beyoğlu'nda patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Beyoğlu'nda patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Beyoğlu'nda 5 katlı bir binada patlama meydana geldi.

Beyoğlu Cihangir'de patlama meydana gelen apartman dairesinde İGDAŞ’ın bilgisi ve kontrolü dışında doğalgaz tesisatına müdahalede bulunulduğu bildirildi.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, Beyoğlu Firuzağa Mahallesi Defterdar  Yokuşu Sokak'taki bir apartman dairesinde Sabah 06.55 sıralarında patlama meydana  geldiği, patlamanın etkisiyle etrafa saçılan molozlar nedeniyle 1 kişinin  hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı anımsatıldı.

İGDAŞ ekiplerinin olayın ardından söz konusu dairede inceleme yaptığı  aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptıkları ilk incelemede; İGDAŞ’ın  bilgisi ve kontrolü dışındadoğalgaz tesisatına müdahale edilerek, mutfakta  bulunan ocak yerinin değiştirildiği ve ocağa bağlı olan esnek bağlantı hortumunun  bakımsızlık nedeniyle yıprandığı ve deforme olarak delindiği tespit edilmiştir.  Söz konusu adreste meydana gelen olayın kesin nedeni, yapılacak adli soruşturma  sonucunda netlik kazanacaktır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet,  ailesine sabır ve başsağlığı, yaralanan vatandaşımıza da acil şifalar diliyoruz."

Cihangir'de sabah saatlerinde bir apartmandaki boş dairede meydana  gelen patlamada etrafa saçılan molozların isabet ettiği taksi şoförü Veysel Bulut  yaralanarak hastaneye kaldırılmış, dairede çıkan yangın itfaiye ekiplerince  söndürülmüştü.

Olay yerindeki enkazda yapılan çalışmada ise çöken duvarın altında  kalan simitçi Feridun Yükseltürk'ün (70) cesedine ulaşılmıştı.

DHA