Binlerce kişi kanlı saldırı için toplandı

Binlerce kişi kanlı saldırı için toplandı

Ankara'da yapılan kanlı saldırıda ölenleri anmak isteyen gruba polis gazlı müdahalede bulundu.

Resmi rakamlara göre 96 kişinin hayatını kaybettiğini, Ankara Garı'nın önündeki bombalı saldırının ardından bugün yas ve terör kurbanlarının cenazelerini memleketlerine gönderme zamanı. Ankara'da, dün saldırı nedeniyle yapılamayan, "Barış, Demokrasi ve Emek" mitinginin düzenleyicileri, KESK, DİSK gibi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, saldırıda hayatını kaybedenlerin mensup olduğu siyasi partiler, HDP, CHP, EMEP'in temsilcileri, sabah saatlerinde ilk iş olarak, saldırının gerçekleştiği tren garının karşısındaki alana karanfil bırakmak istediler.

31818721.jpg

Ancak dünkü miting sırasında "yeterli güvenlik önlemi almamakla" eleştirilen polis, bu kez Gar'a giden yollara barikatlar kurmuştu. Barikatlar önünde gerginlik yaşandı. Hatta bir ara, barikatları zorlayanlara küçük çaplı bir polis müdahalesi de oldu. Ancak sonuçta, vekillerin Ankara Valisi ile teması sonucunda, alana giriş ve karanfil bırakmanın önü açıldı.

HDP VE CHP'Lİ VEKİLLER ALANA BİRLİKTE GELDİ

Saldırı yerine karanfil bırakan grup, acılı ailelerin beklemekte olduğu, anma töreninin yapıldığı, Ankara'nın geleneksel miting alanlarından Sıhhiye Meydanı'na geçti. En dikkat çekici olan ise, HDP'li vekiller ile CHP'li vekillerin alana, aralarına sivil toplum kuruluş temsilcilerini de alarak, birlikte girmeleri oldu. HDP'li Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ın dışında, vekiller Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreya Önder gibi isimlerle kolkola, alana girenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka yer aldı.

31818714.jpg

ARAMAYI POLİS DEĞİL GRUPLAR YAPIYOR

Polis, anma töreninin yapıldığı Sıhhiye Meydanı'nın etrafında barikatlar kurmuş durumda. Ancak polisler, tören için alana girenlerin üzerini ya da ellerindeki çantaları aramıyor. Ankara'da tren garında meydana gelen saldırı sonrasında da polis en çok yeterli güvenlik önlemi almayıp alana gelenleri aramamakla eleştirilmişti.

Bu kez, polisin yine arama yapmamasına rağmen, anma törenini düzenleyen Eğitim-Sen, Halkevleri gibi gruplar, kendi önlemlerini almış görünüyorlar. Bu gruplara mensup, üzerlerinde özel yelekler bulunan gençler, alana girenlerin tümünün çantalarına bakıyorlar. Barikatlarda bekleyen polisler ise, bu aramaları uzaktan izlemekle yetiniyor.

31818555.jpg