Bir nişan, 6 koronavirüs vakası!

Bir nişan, 6 koronavirüs vakası!
Güncelleme:

Koronavirüs salgınında ikinci dalgaya adım adım yaklaşan Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, uyarılara aldırış edilmiyor. Kızlarının nişanı için Batman'a giden aileden 6 kişide koronavirüs çıktı. Bunun üzerine ailenin yaşadığı köy karantinaya alındı.

Diyarbakır Bismil’e bağlı 120 haneli bin nüfuslu Başhan köyünün muhtarı Şirin Avcı, kızının nişanına katılmak için ailesi ile birlikte Batman’a gitti. Dönüşte ailesinden 4 kişi ile 2 akrabası yüksek ateş ve öksürük şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. 6 kişide koronavirüs çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Bismil İlçe Hıfzıssıhha Kurulundan yapılan açıklamada, Başhan köyünün salgının kontrol altına alınması için 14 gün süreyle karantinaya alındığı duyuruldu. Açıklamada, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına, gerekli tüm tedbirlerin uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Jandarma ekipleri, köyün etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, filyasyon ekiplerinin köydeki çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Köy sakinlerinin ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı öğrenilirken, ilçede karantinaya alınan köy sayısı da 3’e yükseldi.