Bir ''tosuncuk'' vakası daha! 110 bin kişiyi dolandırdılar

Bir ''tosuncuk'' vakası daha! 110 bin kişiyi dolandırdılar
Güncelleme:

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen ÇiftlikBank dolandırıcılığının

Sık sık karşılaştığımız dolandırıcılık haberlerine bir yenisi daha eklendi. Yeni "Tosuncuk" olayında bu kez bir mücevher firması üzerinden yüksek kâr vaadiyle on binlerce kişi dolandırıldı. Türkiye'nin 5 şehrinde ofis açan bir mücevher firması lüks otellerde toplantılar yaparak 110 bin üyeye ulaştı ve kısa süre sonra da ortada kayboldu.

Yüksek kâr getiren bir üretim varmış gibi göstererek yatırımcıları sisteme katmayı amaçlayan dolandırıcılık sisteminin son adresi bir mücevher firması şirketi oldu. İddiaya göre yüksek kâr vaadine inanan binlerce kişinin parasını adeta buhar eden şirket hakkında yapılan şikâyetler sonrası haciz işlemi başlatıldı. Sabah'ta yer alan habere göre 2021 yılında Türkiye'de açılan ve Ukraynalı bir kişinin sahibi olduğu ileri sürülen şirket, kısa sürede 110 bin üyeye ulaştı.

 ÖDEMELER DURDU, ŞUBELER KAPANDI

Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 ilde şube açan firma, yaklaşık 1.5 ay önce ödemeleri durdurdu. Şubeler ise art arda kapandı. Davalar nedeniyle, şirketin Kocaeli İzmit ilçesindeki şubesine haciz işlemi başlatıldı. Şirketin diğer illerde bulunan şubelerinde de haciz işlemi yapıldığı öğrenildi.

 5 YILDIZLI OTELLEDE TOPLANTI

2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, iddialara göre bu sayede vatandaşın güvenini kazandı.

 Daha sonra şubeler açarak güveni daha da sağlamlaştıran firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı. Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler durduruldu, bayram arifesinde ise şubeler kapandı.

(Kaynak)