Bir vakıfta daha cinsel istismar rezaleti

Bir vakıfta daha cinsel istismar rezaleti

Kayseri’de tarikat vakfı olan Safa Vakfı’na bağlı Merve Koleji’nin okul gezisinde öğretmen Okan Ç. 13 yaşındaki bir kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu.

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’in kaçak yurtlarında gerçekleşen çocuklara yönelik cinsel istismarın ardından bir başka tarikat vakfı olan Safa Vakfı’na bağlı Özel Merve Koleji’nde benzer bir istismar gündeme geldi. 13 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmen Okan Ç. tutuklandı.

BirGün Gazetesi'nden Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre, Kayseri’de bulunan Safa Vakfı’na bağlı Özel Merve Koleii’nin ortaokul kısmında bulunan öğrenciler, 8 Nisan günü okul tarafından görevlendirilen öğretmenleri Okan Ç. ve Hatice K. ile İstanbul’a doğru yola çıktı.

Grup, 9 Nisan tarihinde Fatih’te bulunan bir otele yerleşti. Gündüz yapılan etkinliklerin ardından 10 Nisan gece yarısı saat 00.05 sularında gezide yer alan öğrenciler lobiye inmek için öğretmenleri Okan Ç.’den izin istemeye gitti. Beden eğitimi öğretmeni olan Okan Ç. öğrencilerini odalarına geri çevirdi, ancak grupta bulunan bir kız öğrencinin kısa süre sonra odasına gelmesini istedi.

Ne olduğunu anlamak için 13 yaşındaki kız öğrenci öğretmeni Okan Ç.’nin odasına gitti. Bu sırada öğretmen Okan Ç. kız öğrenciye cinsel istismarda bulundu. Durumdan rahatsız olan öğrenci odadan koşarak ayrıldı ve ardından diğer görevli öğretmen Hatice K.’ye durumu bildirdi.

Ancak kadın öğretmen Hatice K., kız öğrenciye böyle bir şey olamayacağını belirterek odasına gönderdi. Kız öğrenci bunun üzerine durumu annesine ilettiği mesajla anlattı. Anne ertesi gün öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Okan Ç. 11 Nisan'da gözaltına alındı. Beden eğitimi öğretmeni Okan Ç., 12 Nisan'da Kayseri 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin karşısına çıktı.

Mahkeme, müşteki ve mağdur ifadelerine, tanık beyanlarına ve kamera kayıtlarına dayanarak öğretmen hakkında tutuklama kararı verdi. Öğretmen cezaevine gönderildi.

Kayseri’de Safa Vakfı’na bağlı iki öğrenci yurdu, bir spor yerleşkesi, bir lise ve iki kolej bulunuyor. KAİMDER ve Ensar Vakfı’nın ardından tarikatların el attığı eğitim ortamlarında tehlikenin boyutları çeşitli yönleriyle tartışmaya açılmıştı. Bu defa bir başka tarikat vakfı olan ve eğitime el atan Safa Vakfı, yine cinsel istismar ile gündeme gelmiş oldu.

Karanlık vakıfların engellenmesi amacıyla kamuoyunun taleplerine rağmen Mili Eğitim bürokratları çağrılara kulak tıkadı. Safa Vakfı ise internet sitesinin tarihçe bölümünde temel hedefinin eğitim olduğunu anlatıyor.

İşte sitede geçen ilgili ifadeler: Vakfımız, 1988 yılında Ankara’da kurulmuştur. Akabinde hızlı bir şubeleşme hareketine girişilmiş, 2001 yılına kadar çoğunluğu üniversite bulunan illerde olmak üzere 37 şube ve temsilciliğe ulaşılmıştır. 2001 yılında vakıf mütevelli heyetince alınan kararla, hizmetlerin yerinden yürütülmesi ve hantal bir yapıdan daha aktif bir bünyeye kavuşması maksadıyla şubeleşmeden vazgeçilmiş, müstakil dernekler teşekkül ettirilmeye başlanmıştır.

Halen Türkiye genelinde eğitim amaçlı çalışmalar sürmekte olup; çeşitli yaş grubundaki öğrencilere yönelik burs ve yurt imkânları sağlanmakta, çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla seminerler düzenlenmektedir.

Nakşibendi Yahyalı tarikatının kurucusu olduğu belirtilen Yahyalı Hacı Hasan Efendi isimli tarikat şeyhi tarafından temelleri atılan Safa Vakfı'nın, kurulduğu günden bu yana Milli Görüş hareketinden gelen islamcı partilere destek verdiği de biliniyor. Vakfa, Kayseri sermayesi tarafından maddi destek sağlandığı iddia ediliyor.