Bir zamanlar Erdoğan hayranı olan esnaf kasa fırlattı

Güncelleme:

Mersin'de bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan hayranlığıyla ve yaptırdığı "Türkiye'nin 2. Atatürk'ü Erdoğan" pankartlarıyla bilinen esnaf bu sefer kriz var dedi, kasasını yere fırlattı.

Mersin’de bir esnaf, ekonomik krize dikkat çekmek için dükkanına 2 adet pankart asmak istedi.

Polis esnafın pankart asmasına izin vermedi. Bozuk para dolu plastik kasasını yere atan esnaf, “Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Ben de bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor. Her yerde açlık var” ifadelerini kullandı.

Birgün gazetesinden Abidin Yağmur'un haberine göre Mersin’de esnaflık yapan Oktay A., birkaç yıl öncesine kadar Recep Tayyip Erdoğan hayranıydı. Oktay A. farklı tarihlerde yaptığı tek kişilik eylemlerle Erdoğan’a destek vermiş, 2011 yılında Erdoğan’ı “Türkiye’nin ikinci Atatürk’ü” olarak niteleyen bir pankart yaptırmış, 2015 yılında da “Halk Erdoğan’ı istemiyor” diyen muhalefet partilerine zeka testi yapmalarını öneren bir pankartı şehrin işlek caddelerinden birine asmıştı.

Ancak son aylarda yaşanan ekonomik kriz bir zamanların ateşli Erdoğan savunucusu olan Oktay A.’nun da söylem ve eylemlerini değiştirdi.

Oktay A., gazetecilere ulaşarak ekonomik krize dikkat çekmek ve Erdoğan’a “artık yeter” demek için Mezitli’deki dükkânı önünde eylem yapacağını duyurdu. Oktay A.’nun belirttiği saatte dükkanının önünde az sayıda gazeteci ve çok sayıda polis memuru hazırdı.

Oktay A., “Avrupa bizi kıskanıyor, öyle mi Erdoğan? Avrupa şaşkınlık içinde bir ülke nasıl bu kadar kötü yönetilir diye. Senin başarısız yönetimin, aç uyuttuğun bebeler, işsiz anne babalar, geleceksiz hayal kuramayan gençleri kim kıskanır? Niye kıskanır? 20 milyon işsizi olan bir ülke niye kıskanılır?” ifadelerini kullandı.

Oktay A. bu sırada dükkânına astığı sarılı halde bulunan 2 pankartı açmak istedi. Pankartlardan birinde “Her yer açlık, her işsizlik, her yer korku, her yer adaletsizlik, her yer sindirilmişlik, her yer umutsuzluk ama her yer korkmuyoruz” ifadeleri yer alırken bir pankartta da “Battık Erdoğan, ekonominin kitabını yazdın ya yazdığın kitap boş. Yazmasan iyiydi. Yönettiğin ülke harabe, perişan. Artık sana güvenmiyoruz” ifadeleri yer alıyordu.

Polis ekipleri Oktay A.’nun pankartı açmasına izin vermedi. Bu sırada Oktay A. ile polisler arasında itiş kakış yaşandı. Oktay A. pankartlardan birini “Ülkenin gerçeklerini söylüyoruz. Her yerde açlık var diyoruz. Olanları söylüyoruz” diyerek yere sererken polisler diğer pankartı aldı.Pankartları açmasına izin verilmeyen Oktay A., bozuk para dolu plastik para kasasını yere fırlattı.

Oktay A., “Benim bugünkü kasam bu. Ecevit’e kasa atanlar. Bugün bu ülkenin gerçeği bu. Kasamda biriken para bu. Erdoğan’a fırlatıyorum bunu. Bu kasayı Erdoğan’a atıyorum. Şu paralar benim günlük kazancım bu. Bu hale geldi bu ülke. Geldi ve getirildi. İş bilmez kişilerce. Ekonominin kitabını yazdım diyenler ekonominin E’sinden anlamıyor. Gelsinler buraya baksınlar. Bu kasa benim günlük kazancım. Erdoğan’a atıyorum” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından Oktay A., polislerin el koydukları pankartın kendisine verilmesini istedi. “Siz benim işyerimde bana zulmediyorsunuz. Pankartımı gasp ediyorsunuz. Devlet gasp yapmaz” diye bağıran Oktay A. çocukları ve diğer polisler tarafından sakinleştirildi.

 

Birgün