Bodrum Ve Milas'ta Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Bodrum Ve Milas'ta Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

MUĞLA'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde, polisin düzenlediği göçmen kaçakçılığı operasyonunda yasa dışı geçiş organizasyonu içinde yer aldıkları...

MUĞLA'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde, polisin düzenlediği göçmen kaçakçılığı operasyonunda yasa dışı geçiş organizasyonu içinde yer aldıkları ileri sürülen 9 kişi ile büyük bölümü denize açılmak üzere olan 91 mülteci yakalandı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sınırı aşan suçlar sınıfında değerlendirilen göçmen kaçakçılığının önüne geçilmesi ve suç oluşumu içerisinde olan grupların deşifre edilmesi amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında dün sabaha karşı, Milas ve Bodrum ilçelerinde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı organizasyonu yaptıkları ileri sürülen 9 kişi gözaltına alındı. Büyük bölümü denize açılmak üzereyken olmak üzere Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu 91 mülteci yakalandı. Operasyonda mültecilerin yasa dışı yollaran Yunan adalarına sevkiyatında kullanılacağı belirlen 2 tekne ile 2 bot motoru ele geçirildi.

Soruşturma sürerken, insan kaçakçılığı organizatörü oldukları ileri sürülen 9 kişinin bugün Milas Adliyesi'ne sevk edileceği bildirildi. Mültecilerin ise işlemlerinin halen sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, insan kaçakçılığı organizasyonunun içinde yer aldıkları belirlenen 2 kişinin de operasyon öncesinde gözaltına alınıp, tutuklandıkları bildirildi.

FOTOĞRAF