Boğaziçi Üniversitesi'nde taciz rezaleti

Boğaziçi Üniversitesi'nde taciz rezaleti
Güncelleme:

Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrencinin Yardımcı Doç Dr. Ceren Ö.'ya taciz içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesinde yüksek lisans yapmak isteyen bir öğrenci, akademisyenin adeta kabusu oldu. Öğrenci, üniversitenin Yardımcı Doçent Doktor Ceren Ö.'a taciz içerikli mesajlar attığı ortaya çıktı. Doktor Ceren Ö., koruma kararı aldırdığı öğrencisine dava da açtı.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre 29 yaşındaki Ahmet K. isimli öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak için Boğaziçi Üniversitesi Yardımcı Doçent Doktor Ceren Ö.'a danıştı. Yardımcı olmak için Ahmet K. ile konuşan akademisyen taciz şoku ile sarsıldı. 

Müştekinin kendisini yardımcısına yönlendirmesine rağmen ısrarla müşteki ile görüşmeye çalışan Ahmet K., randevusuz olarak doktorun odasına ve yanına gitmeye başladı.

"Beni bırakırsan seni öldürürüm"

Ahmet K., telefonla arayarak, mailler göndererek genç kadının huzuru ve sükununu bozmaya devam etti. Maillerde " Askere gidersem seni affetmem, seni seviyorum, zaman geçiyor seni seviyorum,, ..beni bırakırsan seni öldürürüm " vb. birçok tehdit ve cinsel taciz içerikli ifadeler yazıyordu.

Tacizden kurtulamayan akademisyen koruma kararı aldırdı

İstanbul Aile Mahkemesine başvuran Ceren Ö., kendisine mailler atarak rahatsız v e taciz eden Ahmet K.'ın kendisine yaklaşmamasını iletişim araçları kullanarak rahatsız etmemesini istedi. Aile Mahkemesi, doktorun talebini kabul etti. Diyarbakır'da ikamet ettiği belirlenen genç adam, Ceren Ö.'a yaklaşamayacak, iletişim araçlarını kullanarak rahatsız edemeyecek. Mahkeme tarafından verilen uzaklaştırma kararı sonrası genç adam hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı. Ahmet K.'ın, 'Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma' ile 'Cinsel Taciz ve Tehdit' suçlarından 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

(Kaynak)